SEGRE

L'Audiència condemna l'homicida d'Alfarràs a 19 anys d'internament en un centre psiquiàtric penitenciari

Aplica a l'acusat l’eximent complet d’anomalia psíquica

Josep Sopena, ahir després de conèixer el veredicte del jurat popular a l'Audiència de Lleida.

El jurat eximeix de la presó l'homicida d'Alfarràs perquè va tenir un brot psicòticItmar Fabregat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Audiència de Lleida ha fixat en 19 anys d'internament en un centre psiquiàtric penitenciari la condemna per a Josep Sopena Guasch, de 36 anys, que el 19 de maig de l’any 2016 va matar un home de 56 anys i va ferir greument la filla d’aquest, de 35. El tribunal li aplica l’eximent complet d’anomalia psíquica i no podrà sortir del centre sense autorització judicial. L'Audiència el condemna a un màxim de 12 d'internament pel delicte d'homicidi i de 7 pel de temptativa d'homicidi.

El jurat popular va declarar culpable Josep Sopena Guasch d’haver matat Aquilino Rubio i d’haver ferit greument la seua filla, però va considerar que quan ho va fer “tenia totalment anul·lades les capacitats cognitives i de discerniment” a causa d’un brot d’esquizofrènia paranoide que té i es trobava sota els efectes de l’alcohol i les drogues.

Fiscalia i acusació particular van demanar 24 anys d'internament psiquiàtric, mentre que la defensa va limitar l'internament a 10 anys.

El crim va tenir lloc quan Sopena va acudir l’habitatge, va trucar a la porta, i sense mediar paraula, va començar a acoltellar l’home que li va obrir. La seua filla va sentir els crits i, en acudir a veure què passava, també va ser atacada.

tracking