SEGRE

POLÍTICA FESTIU

Desenes d'ajuntaments mantenen l'activitat el 6-D

Dia tranquil en què els alcaldes d’Agramunt, Alcarràs o Bellpuig van treballar || El de la Fuliola veu una “farsa” la festivitat

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Desenes d’ajuntaments del PDeCAT i ERC de les comarques de Lleida van mantenir ahir la mateixa activitat que en un dia feiner, malgrat ser el dia de la Constitució (festiu a tot Espanya), si bé la majoria de consistoris de la demarcació van tancar. Així, van anar a treballar, encara que no amb atenció al públic però sí per avançar feina interna, els alcaldes d’Agramunt, Bernat Solé; Bellpuig, Salvador Bonjoch; Ciutadilla, Òscar Martínez, o Puigverd d’Agramunt, Joan Eroles. Altres com el de Preixana, Jaume Pané, o Maldà, Sebastià Mata, van anar a treballar per compte d’altri. Concretament, el de Maldà va anar a collir olives, ja que “la Constitució sempre m’ha semblat paper mullat al servei de la repressió, per tant, res a celebrar”. Per la seua part, l’alcalde de la Fuliola, Eduard Piera, va obrir ahir al matí les portes de l’ajuntament i va portar a terme tasques d’atenció al públic. Va explicar que “la Constitució és una farsa, que ens té emmanillats i no ens deixa anar enrere ni endavant, motiu pel qual hem d’evitar donar-li qualsevol festivitat”. També va dir que “hem de passar de gestos simbòlics, com treballar en festiu o dejunis de vint-i-quatre hores, a accions més contundents, ja que els gestos simbòlics al final no tenen força”. Per la seua part, l’alcalde d’Alcarràs, Miquel Serra, i alguns regidors van anar als seus despatxos. D’altra banda, a la comarca de l’Alt Urgell no hi havia previst que obrís cap consistori, si bé alguns regidors o alcaldes van anar a treballar per compte propi, com en el cas de la Seu d’Urgell i Coll de Nargó, encara que el personal no va treballar.

Així mateix, Endavant Alt Urgell va empaperar la comissaria de la Policia Nacional i l’Hotel Avenida, “ja que la Constitució diu que Espanya és una democràcia i no ho és”. D’altra banda, a Lleida ciutat, ERC-Avancem també va anar a treballar perquè considera que la Constitució espanyola “està caducada” i perquè “no té sentit commemorar un marc legal que ens oprimeix”. En la mateixa línia ho va fer la Crida-CUP, ja que creu que “el rebuig de celebrar-ho és més necessari que mai, perquè prohibeix el lliure exercici de l’autodeterminació”.

Acte reivindicatiu del CDR Noguerola durant les visites a la subdelegació Membres del CDR de Noguerola i altres ciutadans anònims es van personar ahir a la subdelegació del Govern de Lleida per mostrar la seua voluntat de “convertir” aquest edifici en la Biblioteca de la Pau de la República Catalana. Aprofitant les visites guiades amb motiu del 40 aniversari de la Constitució espanyola, els manifestants van entregar al subdelegat del Govern espanyol a Lleida, José Crespín, un exemplar de l’Enciclopèdia Catalana, ja que “volem que es comenci a construir el fons de la biblioteca republicana”, va expressar una de les manifestants i va afegir: “No estem d’acord amb la Constitució. Construirem un nou país en el qual hi hagi biblioteques populars”, informa Maria Gateu. D’altra banda, unes setanta persones van visitar entre dimecres i ahir la seu del Govern central a Lleida, amb l’objectiu d’“explicar la història de l’edifici i les seues característiques i particularitats arquitectòniques, a més de la gestió de l’administració”.

Ajuntaments com el d’Alcarràs i la Fuliola van obrir.

Ajuntaments com el d’Alcarràs i la Fuliola van obrir.SEGRE TÀRREGA

Ajuntaments com el d’Alcarràs i la Fuliola van obrir.

Ajuntaments com el d’Alcarràs i la Fuliola van obrir.SEGRE TÀRREGA

Ajuntaments com el d’Alcarràs i la Fuliola van obrir.

Ajuntaments com el d’Alcarràs i la Fuliola van obrir.SEGRE TÀRREGA

tracking