SEGRE

ESNOTICIA

Un gran escorxador a Binèfar rellança l'habitatge en un radi de 40 km

El municipi viu un boom amb 140 empadronats en dos mesos i es prepara per a centenars més || Set promocions noves són insuficients per a tot el personal

La planta del grup italià Pini a Binèfar ja està finalitzada i falten els acabats i la maquinària.

La planta del grup italià Pini a Binèfar ja està finalitzada i falten els acabats i la maquinària.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El grup italià Pini posarà en marxa durant el primer trimestre del 2019 el gran escorxador que ultima a Binèfar, amb una inversió inicial de setanta milions d’euros i sis-cents empleats en un primer horitzó. L’escorxador ja està construït i falten acabats i maquinària. Segons l’alcalde de la localitat, Alfonso Adán, a finals d’any la xifra d’empleats podria situar-se ja en més de 1.600. “Els primers treballadors ja reben formació”, va assenyalar ahir el primer edil. De fet, la localitat ha assolit, amb dades de novembre, els 9.605 habitants, dels quals uns 140 són nous empadronats durant els dos últims mesos. Aquesta activitat creixent ha derivat en una eclosió del sector de l’habitatge al municipi, que beneficia les localitats més properes i les situades a un perímetre de trenta a quaranta quilòmetres, xifra que inclou Lleida i poblacions limítrofes. A la capital de la Llitera, segons l’alcalde, hi ha set promocions d’habitatges en marxa, que sumen entre seixanta i vuitanta nous pisos.

També hi ha veïns que hi han comprat habitatge de segona mà per reahabilitar-lo i llogar-lo a tercers, encara que tant Binèfar com les localitats veïnes detecten encara un dèficit en aquest sector. “Amb el que hi ha en promoció o restauració no n’hi ha prou per donar cabuda” als empleats que tindrà Pini. Segons va epxlicar Alfonso Adán, “hi ha ajuntaments que han fet un cens d’habitatges de lloguer, però el cert és que els propietaris prefereixen vendre”.

Lleida destaca pel seu potencial en el món de l’agroalimentació Les comarques de Lleida destaquen pel potencial del sector agroalimentari i de fet és un veritable líder a l’Estat i referent a Europa en produccions com el porcí, la fruita dolça i la carn de pollastre. Amb un sector productor de base de primer ordre i dominat per grans integradores en el cas de la porcicultura i l’avicultura, compta a més amb empreses i corporacions líders com és el cas de BonÀrea Agrupa, que l’any passat va facturar un total de 1.674 milions d’euros i en va obtenir 55 de beneficis. Per la seua banda, Vall Companys va batre el rècord de beneficis a l’arribar als 107,81 milions després d’assolir una xifra de negoci de 1.646. Argal, amb planta al Pla d’Urgell, també és un altre dels grans protagonistes del sector transformador carni. En aquest cas, el balanç voreja els 319 milions d’euros en vendes i uns beneficis que s’atansen als cinc. Però a aquestes firmes ramaderes, s’hi ha de sumar altres d’agrícoles, com el Grup Borges, una de les grans firmes de l’Estat en el capítol de l’oli. S’hi hauria d’afegir un bon nombre de cooperatives, des de la d’Ivars fins a Actel o Fruits de Ponent.

tracking