SEGRE

SERVEIS PROVEÏMENT

El transvasament de Rialb, en l'aire al renunciar Tarragona al projecte

Es va autortizar el 2010 i havia de beneficiar tres municipis de la Conca de Barberà i un de l’Anoia || La Segarra ultima el seu propi projecte en solitari amb l’ACA

El canal Segarra-Garrigues passa pel costat de la potabilitzadora de Ratera.

El canal Segarra-Garrigues passa pel costat de la potabilitzadora de Ratera.XAVIER SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El transvasament d’aigua que el Govern central va autoritzar el 2010 per proveir des del pantà de Rialb, al Segre, municipis la Conca de Barberà i l’Anoia (parcialment ubicats fora de la conca de l’Ebre) ha quedat en paper mullat després que alguns dels beneficiaris del projecte de subministrament l’hagin donat per definitivament aparcat. La Segarra ha impulsat un projecte paral·lel de menor envergadura i la Conca de Barberà, amb tres municipis beneficiaris (les Piles, Forès i Santa Coloma de Queralt) ja tramita la seua incorporació al Consorci d’Aigües de Tarragona.

La Segarra, de fet, té previst tancar el pròxim dia 18 amb l’Agència Catalana de l’Aigua i Agricultura els detalls sobre la seua connexió al Segarra-Garrigues per proveir els municipis. El conseller comarcal responsable d’aquest projecte, Josep Llobet, va explicar que falta concretar preus i terminis. La connexió es realitzarà des d’una bassa situada a Renant, a Oliola. El projecte preveu la construcció d’una conducció d’1,2 quilòmetres fins a la potabilitzadora de Ratera. Llobet va admetre que el preu de l’aigua serà més car que l’actual, que paguen al Canal d’Urgell (8 cèntims per metre cúbic), però va afegir que estalviaran costos d’impulsió i de tractament de l’aigua.

La Segarra ha impulsat aquest projecte per la via d’urgència al fracassar el pla unitari de portada d’aigua des de Rialb. Per la seua banda, l’alcaldessa de Tàrrega, Rosa Maria Perelló, va dir que “o bé ens connectem a la potabilitzadora de Ratera o bé en plantegem una de nova”.

tracking