SEGRE

DENÚNCIES TELEFONIA MÒBIL

Desenes de reclamacions a Movistar per cobraments indeguts per 'roaming' a Andorra

De veïns de l’Alt Urgell que per proximitat amb el Principat han rebut factures amb excés de cobrament de la companyia || En algun dels casos la facturació es veu incrementada en vuitanta euros al mes

Algunes de les factures de clients de l’Alt Urgell que han reclamat a la companyia Movistar.

Algunes de les factures de clients de l’Alt Urgell que han reclamat a la companyia Movistar.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Desenes de clients de Movistar que han viatjat durant els últims mesos al Principat d’Andorra porten a terme reclamacions a l’operadora de telefonia mòbil al rebre factures amb cobraments indeguts en concepte de roaming. Els afectats, molts d’ells veïns de la comarca de l’Alt Urgell que per proximitat visiten amb més freqüència el país veí, han detectat com tot i creuar la frontera amb la itinerància i les dades desactivades, en determinats moments de l’estada a Andorra el telèfon s’ha connectat a la xarxa andorrana de forma involuntària i ha consumit dades, fet que ocasiona un consum més elevat a la facturació.

Si bé en alguns casos els càrrecs són de quantitats petites, en altres la facturació mensual d’aquests clients s’ha vist incrementada en més de 80 euros. La incidència, segons han explicat fonts oficials de la companyia multinacional espanyola de telecomunicacions de Telefónica, es detecta des del mes de març passat.

Andorra és a la zona 2 de ‘roaming’ amb països com Suïssa, Ucraïna, Turquia, Rússia o Canadà

Tots els afectats poden comprovar les factures des d’aleshores i presentar la reclamació de l’import conjunt, que en molts casos pot arribar a superar els 200 euros.

Per la seua banda, Telefónica ha reconegut el problema i s’ha compromès a “tornar l’import de totes les connexions involuntàries prèvia comprovació” i va indicar que els tècnics “estudien la incidència malgrat que desconeixen l’origen i el motiu que ocasiona aquestes facturacions errònies”. Alguns dels afectats van explicar que els consums no estan relacionats tampoc amb el tipus de dispositiu. Les mateixes fonts van explicar que el consum que es reflecteix a les factures reclamades “és sempre petit” però que “la despesa per al client és elevada al tractar-se d’un país com Andorra”, que no forma part de la Unió Europea, per la qual cosa és fora de la zona 1 de roaming, on són la majoria dels països europeus, i que és la més barata per als clients de telefonia mòbil, i per tant l’ús del mòbil a Andorra no està inclòs a la tarifa nacional. Andorra és a la zona 2, amb països com Suïssa, Ucraïna, Turquia, Rússia o Canadà.

Des del passat dia 15 de juny de 2017 els usuaris poden parlar, navegar i enviar SMS a la Unió Europea i països associats sense cost addicional, amb els mateixos preus i condicions que té la tarifa nacional.

Així mateix, des de la companyia van recordar que si les línies són de contracte, Movistar ofereix un servei de Control de Consum de Dades, eina que permet controlar la despesa mensual d’internet quan s’està fora d’Espanya.

Així mateix, es pot establir un límit mitjançant un avís informatiu o una restricció. A més a més, hi ha una tarifa diària per navegar per internet de 9 euros al dia, amb un consum mensual limitat a 60,50 euros amb el servei de control de consum, segons va avançar Movistar.

La companyia estudia modificar el sistema de facturació

L’operadora de telefonia mòbil Movistar estudia la possibilitat de modificar les quantitats facturades per roaming i cobrar el consum de dades a partir d’un moment concret posterior a la connexió, de manera que “totes aquestes connexions involuntàries s’obviarien i no quedarien reflectides a la factura”. Actualment, Movistar cobra per consumir dades a partir del minut zero.

tracking