SEGRE

TRIBUNALS INVESTIGACIÓ

La família del nen que va morir ofegat a les Borges denuncia omissió dels monitors

El Club Tennis va acollir ahir la reconstrucció dels fets, en què va morir un menor dels Omellons en un curs de natació || La instructora investigada va avisar que no tenia titulació per a aquesta activitat

Part de la comitiva judicial i dels Mossos d’Esquadra, ahir durant la reconstrucció a l’entitat esporiva.

Part de la comitiva judicial i dels Mossos d’Esquadra, ahir durant la reconstrucció a l’entitat esporiva.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Club Tennis de les Borges Blanques va acollir ahir la reconstrucció judicial de la mort per ofegament d’un nen de 7 anys, Àlex Sans Català, veí dels Omellons, que va morir el passat 16 d’agost a la piscina de les instal·lacions, on feia un curset de natació. La família del menor, representada per l’advocat Xavier Prats, va denunciar omissió i deixadesa en les obligacions dels monitors que vigilaven el grup de nens que estaven en el curs, i va dir que en el moment dels fets no hi havia cap responsable de l’empresa que organitzava l’activitat, Esport Actiu.

La reconstrucció arriba després que la Fiscalia de Menors hagi arxivat la causa contra el monitor menor d’edat investigat per aquesta mort al considerar que no va tenir responsabilitat, com va avançar SEGRE, encara que es manté la investigació contra la monitora major d’edat. El seu advocat, Pau Simarro, va assenyalar ahir que la jove va acudir al curset com a substituta i que va ser contractada en l’últim moment. Segons ella, va avisar l’empresa que no tenia coneixement ni tampoc titulació per a l’activitat a la piscina però que des de l’organització li van assenyalar que l’altre monitor, el menor, sí que tenia coneixement de primers auxilis. Per la seua part, Enric Rubio, advocat de l’empresa organitzadora del casal, va assenyalar que comptaven amb tots els permisos i la documentació necessària per poder dur-la a terme i que es van complir “les mesures de seguretat pertinents”.

La Fiscalia exculpa el menor imputat però es manté la investigació contra una altra monitora, major d’edat

En la reconstrucció d’ahir van participar totes les persones que eren a la piscina en el moment en què es van produir els fets, a més dels agents que porten la investigació i la comitiva judicial, entre ells el jutge del cas, titular d’Instrucció 2. Els agents van utilitzar vestits de neoprè per entrar a la piscina a causa de les baixes temperatures. La família del nen que va morir no descarta més imputacions en funció de la investigació.

Dos joves vigilaven un grup de deu nens a la piscina El jutge d’instrucció de la causa ha ordenat la reconstrucció de la mort, poc habitual en aquest tipus de casos, per saber quina funció i en quina posició estaven els monitors en el moment dels fets. Serà una de les claus per poder determinar si hi va haver negligència per part de la monitora investigada, que els Mossos van denunciar per homicidi per imprudència. Segons l’advocat de la monitora imputada, quan portaven deu minuts d’activitat “van veure com el nen estava al fons de la piscina”. Els dos monitors, va afegir, el van socórrer i el menor d’edat (ara exculpat) li va fer maniobres de reanimació fins a l’arribada dels serveis d’emergències, que no van poder salvar la vida del petit. Pel que sembla, en el moment dels fets no hi havia un socorrista a les instal·lacions.

tracking