SEGRE

TURISME PROMOCIÓ

Un municipi de la Noguera crea la primera ruta guiada en àrab de Lleida

Es farà els dissabtes a la tarda i recorrerà el patrimoni històric de la població

Imatge de la font barroca al centre de Castelló de Farfanya.

Imatge de la font barroca al centre de Castelló de Farfanya.J. GUARDIOLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Castelló de Farfanya tindrà la primera ruta turística guiada en àrab de Lleida. La iniciativa, que ja compta amb el beneplàcit de Turisme i es va presentar al Palau Robert de Barcelona, es farà els dissabtes a la tarda i recorrerà tot el patrimoni històric de la població. La ruta turística s’iniciarà al Pont Romànic i contempla la visita a la Casa de la Inquisició, els porxos, l’església romànica i el retaule, la casa dels Ducs d’Alba o la font del Barroc entre altres punts. L’agència de viatges TuiLleida d’Os de Balaguer ha impulsat aquesta visita guiada com a part del turisme d’experiències que busca un valor afegit a un servei que pot convertir-se en una experiència per conèixer els secrets, intrigues, misteris o anècdotes de Castelló de Farfanya. El titular de la firma TuiLleida, Jaume León, va explicar que el principal objectiu de la visita guiada és perquè tots els àrabs que resideixen a les comarques de Lleida puguin conèixer la nostra història i gaudir d’una visita divertida, amena i “que entenguin”, va exposar León.

Anirà a càrrec d’un historiador local i prèviament s’haurà de fer sota reserva. Tindrà un cost de cinc euros per persona i es durà a terme amb un mínim de dos persones. Està previst que les visites s’iniciïn després de festes, a partir de la segona quinzena de gener, “encara que si hi ha demanda abans s’intentarà organitzar-la”, va explicar. Existeix la possibilitat de fer la ruta en diferents idiomes a part de l’àrab, del català i del castellà. També es pot fer en anglès o bé en francès. Segons León una vegada es consolidi amb residents a Lleida, se’n farà promoció a Barcelona a través de turoperadors que “vendran” aquest producte a clients àrabs que arriben a Catalunya i volen viure una experiència diferent de les que s’ofereixen a Barcelona.

Promoció de l’oli d’oliva verge extra de la comarca Un altre dels atractius d’aquesta visita guiada pel patrimoni del municipi de Castelló de Farfanya també és una visita al molí d’Oli Alsina així com una degustació d’aquest producte. En aquest mateix sentit, León va explicar que moltes persones àrabs que fa temps que viuen a les comarques de Lleida desconeixen els diferents productes de qualitat elaborats al territori. “Aquesta visita pot ser una manera de donar a conèixer els diversos productes locals perquè també s’ofereix la possibilitat de visitar el molí i de degustar l’oli que s’elabora aquí”, va explicar. Els visitants poden ser testimonis dels treballs d’elaboració de l’oli verge extra a la manera tradicional, al molí de pedra i sense centrifugar. Un dels socis s’encarrega de donar totes les explicacions sobre el procés i el funcionament del molí, que seran traduïdes a l’àrab.

tracking