SEGRE

AGRICULTURA AIGÜES

El Segarra-Garrigues demana a la Generalitat 24 milions per desencallar les obres al canal

Per evitar que quedin paralitzades en sis sectors on ja s’ha aconseguit l’aval del 60% dels regants

La junta de regants celebrada ahir a Tàrrega en la qual van participar una trentena de representants.

La junta de regants celebrada ahir a Tàrrega en la qual van participar una trentena de representants.X.SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els regants del Segarra-Garrigues exigeixen una partida de 24 milions d’euros a la Generalitat per impulsar algunes de les obres que queden pendents, seguir amb la posada en regadiu i evitar que l’expansió quedi encallada.

El president de la comunitat de regants del Segarra-Garrigues, Josep Maria Jové, va reclamar ahir a la conselleria d’Agricultura que aporti la part que li correspon finançar per fer efectiu el reg en els sis nous trams en els quals s’ha aconseguit l’aval de més del 60% de la superfície regable.

Segons Jové, en total són unes 2.300 noves hectàrees distribuïdes entre les comarques de l’Urgell, el Segrià i les Garrigues que s’afegirien a les 8.903 que ja rega el canal.

Per al president dels regants, el retard de la Generalitat a fer efectives les seues aportacions podria encallar el projecte, de forma que demana que s’inclogui aquesta partida en els pròxims pressupostos.

Jové va fer aquestes declaracions a Tàrrega en la junta general de regants del Segarra Garrigues que va explicar amb la participació d’una trentena de representants.

S’ha de recordar que la Generalitat es va comprometre a intervenir únicament en les zones on s’aconseguís l’aval del 60% de la superfície regable, on es faria efectiu el projecte de regadiu amb la construcció de la xarxa secundària.

Per la seua part, l’aportació dels regants, de 3.500 euros per hectàrea, ascendeix en aquestes noves zones de regadiu a un total de 7 milions d’euros que estan disposats a abonar.

Les noves zones on s’ha aconseguit l’aval dels regants estan ubicades al marge esquerre als municipis de Verdú (al sector 6), les Borges Blanques (al sector 9.1), el Soleràs, Granyena, el Cogul i els Torms (corresponents als sectors 10, 11 i 14), Aitona i Llardecans (al sector 13) i Castelldans (al sector 15).

tracking