SEGRE

El 44% dels quilòmetres de carreteres de Lleida té risc elevat d'accident

Un tram de l'N-230 a Vilaller, entre els més perillosos de l’Estat

Imatge d'arxiu de l'N-230 a Vilaller

El 31% dels quilòmetres de carreteres de Lleida té risc elevat d'accidentSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El 44% de quilòmetres de carreteres de Lleida té risc elevat o molt elevat d’accident, només superada per la província d’Osca (52%), segons l’estudi EuroRAP 2018 de la Fundació del Reial Automóvil Club de Catalunya (RACC), en el qual apareix un tram de l'N-230 a Vilaller, a l'Alta Ribagorça, entre els més perillosos de tot l’Estat espanyol.

De mitjana, el 12,2% de la xarxa viària estatal té risc elevat o molt elevat d’accident, si bé aquest índex ha millorat en dos punts respecte a l’any anterior. Segons el RACC, el 22% dels quilòmetres de les vies convencionals de calçada única tenen un risc ‘elevat’ o ‘molt elevat’ d’accident. En canvi, les autopistes són les carreteres més segures: el 65% de la xarxa té un índex de risc d’accidentalitat ‘molt baix’. Les autovies també presenten un risc ‘molt baix’, amb el 50% de la xarxa.

El RACC lamenta que no es pugui aconseguir el 2020 l’objectiu de la dècada de reduir en un 50 % les morts a la carretera, ja que entre el 2010 i el 2017 la disminució ha estat del 26%.

De tota manera, i malgrat l’estancament, i fins i tot repunt, de la sinistralitat, l’entidada apunta que Espanya té "en general un nivell de seguretat viària superior a molts països europeus". Tanmateix, ha insistit en la necessitat de prendre mesures, entre elles recuperar la inversió en la millora de les carreteres.

tracking