SEGRE

CELEBRACIÓ MONUMENT

Escultura d'Erik Schmitz per als trenta anys del Pla d'Urgell

Obra encarregada pel consell comarcal

Erik Schmitz, amb la maqueta del nou monument.

Erik Schmitz, amb la maqueta del nou monument.J.GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una escultura de l’artista d’Ivars d’Urgell Erik Schmitz commemorarà els trenta anys de la creació de la comarca del Pla d’Urgell. Es tracta d’una obra d’art encarregada pel consell comarcal del Pla d’Urgell que s’instal·larà al pati que hi ha davant de la seu. La figura conté trenta còpies de la silueta de la comarca que han estat elaborades amb pedra arenosa, col·locades una a sobre de l’altra i que s’aixequen en forma d’espiral, com a símbol de l’evolució de la zona al llarg d’aquestes tres dècades. L’eix de la rotació és la capital, Mollerussa.

A la part superior, que estarà il·luminada, també reflectirà el Canal d’Urgell al seu pas per la zona i l’Estany d’Ivars d’Urgell i Vila-sana, un dels principals atractius turístics. També hi haurà els setze municipis del Pla en forma de petites estatuetes realitzades en bronze. L’escultura té una altura d’1,2 metres i pesa al voltant de 450 quilos.

L’elaboració d’aquesta obra commemorativa ja es troba a la fase final i el muntatge definitiu es portarà a terme al pati on es col·locarà de manera definitiva. La inauguració d’aquest monument es portarà a terme ben aviat.

tracking