SEGRE

SUCCESSOS EMERGÈNCIES

Un espectacular foc calcina per complet un taller de reparació de cotxes a Alcarràs

Les flames van provocar una gran fumarada i van obligar a desallotjar els veïns dels edificis pròxims || Aquest any, el cos de Bombers ha atès un incendi al dia en habitatges de Ponent

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Deu dotacions dels Bombers de la Generalitat van treballar ahir en l’extinció d’un espectacular incendi que va calcinar per complet un taller mecànic situat al número 140 de l’avinguda Catalunya d’Alcarràs. Els serveis d’emergències van rebre l’avís quan passava un minut de les cinc de la tarda. Les flames, d’origen desconegut i que s’investiga, van causar una gran fumarada que podia veure’s des de diversos punts de la localitat del Segrià. El foc va obligar a desallotjar, de forma preventiva, els veïns dels edificis propers. Va calcinar per complet la nau, d’una sola planta i d’uns quatre-cents metres. També es va cremar tot el que hi havia a l’interior, com la maquinària i els vehicles que s’havien de reparar. A més dels Bombers, fins a la zona es van desplegar diverses dotacions de la Policia Local, els Mossos d’Esquadra i el SEM, encara que el foc no va causar ferits. A la nau hi havia material inflamable, com ara pneumàtics i un dipòsit d’oli. Al tancament d’aquesta edició, les flames afectaven greument la coberta de la instal·lació, que estava a punt de col·lapsar.

Aquest any, els Bombers han atès de mitjana un servei al dia per incendis en edificis a les comarques lleidatanes. Segons indiquen les dades que va facilitar ahir el cos d’emergències, fins al mes de novembre s’han portat a terme un total de 349 actuacions. L’any passat es va registrar la xifra més alta en quatre anys, amb 463 actuacions a la província. La majoria es concentren al Segrià, on s’han produït un total de 127 incendis fins al 30 de novembre.

Campanya de seguretat a la llar amb l’arribada de l’hivern Els Bombers han iniciat, com cada any amb l’arribada de l’hivern, la campanya Seguretat a la llar, que dóna consells a la població per evitar incendis i saber com actuar en cas que es produeixin. Amb la baixada de les temperatures s’incrementa l’ús d’aparells elèctrics o de calefacció i xemeneies. En matèria de prevenció, els Bombers insten a instal·lar detectors de fum, evitar distraccions a la cuina, no sobrecarregar endolls, no eixugar la roba a prop d’estufes o xemeneies i assegurar-se d’apagar bé les burilles en cas de fumar. A la pàgina web interior.gencat.cat/seguretatalallar, el cos de Bombers recull tots els consells i com actuar en cas que es produeixi un incendi. També es fa difusió a través de les xarxes socials, com Twitter i el canal YouTube www.youtube.com/user/bomberscatalunya.

Efectius dels Bombers ahir a les tasques d'extinció de l'incendi que va calcinar per complet un taller mecànic a Alcarràs.

Efectius dels Bombers ahir a les tasques d'extinció de l'incendi que va calcinar per complet un taller mecànic a Alcarràs.Oscar Mirón

tracking