SEGRE

TRIBUNALS INVESTIGACIÓ

Presó per a dos dels tres detinguts pel crim d'Artesa de Segre

El que seria l’autor material i la seua parella, i la jutge fixa una fiança de 500 euros per al tercer || El primer convivia amb la víctima, de 60 anys, des de feia 3 mesos

Arribada ahir dels detinguts als jutjats de Balaguer on van prestar declaració.

Arribada ahir dels detinguts als jutjats de Balaguer on van prestar declaració.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Jutjat d’Instrucció 3 de Balaguer va decretar ahir l’ingrés a presó comunicada per a dos dels tres arrestats per la mort violenta d’un home a casa seua a Artesa de Segre a començaments d’aquest mes. Per al tercer d’ells, la jutge va acordar llibertat provisional condicionada al pagament d’una fiança de 500 euros. Haurà de dipositar aquesta quantitat al jutjat en el termini d’una setmana per evitar la presó, malgrat que si surt en llibertat, haurà de comparèixer en seu judicial de forma periòdica. Els tres són investigats pels delictes de detenció il·legal, homicidi, estafa bancària i incendi. La jutge va enviar a la presó el presumpte autor material de la mort de Josep Maria Solans i una jove, mentre que va decretar una fiança per al tercer arrestat.

Els tres van passar a disposició judicial i van prestar declaració durant unes nou hores després que els primers a arribar al jutjat ho fessin cap a les nou del matí. Es tracta de dos homes de nacionalitat espanyola i una dona, d’origen ucraïnès, d’entre 19 i 21 anys, veïns de Pardinyes. Els Mossos d’Esquadra els van arrestar dimarts al migdia a la ciutat de Lleida acusats de matar Josep Maria Solans, del qual van trobar el cos sense vida al seu habitatge el passat 4 de desembre. Estava nu, sota d’un matalàs i amb trossos de roba posats a la boca que li arribaven fins a la gola. Segons assenyalen fonts pròximes, el presumpte autor material convivia amb la víctima des de feia uns tres mesos. La jove detinguda és la seua parella i l’altre, un amic dels dos. Les mateixes fonts assenyalen que el cos de la víctima, de seixanta anys, estava lligat al llit i que els autors del crim van intentar calar foc a l’habitatge per ocultar les proves (com ja va publicar SEGRE ahir). Pel que sembla, els tres portaven el vehicle de la víctima l’endemà que s’hagués trobat el cadàver. Les primeres línies de la investigació apunten a un mòbil econòmic; de fet, un dels delictes que se’ls imputa és el d’estafa bancària.

L’autòpsia preliminar assenyala l’ofegament com a causa de la mort de la víctima, que vivia sol a l’immoble on se’l va trobar, al carrer Amadeu d’Artesa de Segre.

tracking