SEGRE

PROJECTES PROMOCIÓ

Pla per potenciar el turisme d'albirament de fauna a Boumort

El consell del Jussà vol construir un centre d’interpretació a Conca de Dalt || Elaboren una guia per dissenyar projectes entorn del patrimoni natural

Imatge de turistes en una de les activitats d’albirament de fauna a la reserva de Boumort.

Imatge de turistes en una de les activitats d’albirament de fauna a la reserva de Boumort.C.C.P.J.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El consell del Jussà i tots els ajuntaments de la comarca treballen en un pla per potenciar i consolidar el turisme d’albirament de fauna a Boumort, una activitat que ja és un dels atractius de la comarca i del conjunt de la demarcació. El consell ha presentat una proposta per optar a 1,2 milions d’euros de fons Feder de la Unió Europea per portar a terme un projecte que preveu la construcció d’un centre d’interpretació de fauna al terme municipal de Conca de Dalt, a més de la creació de noves rutes turístiques i també de BTT.

El president del consell, Constante Aranda, va explicar ahir que al centre d’interpretació s’oferirà informació sobre les principals espècies que es poden trobar a Boumort (cérvols, trencalòs i voltors, entre altres animals), a més de vídeos explicatius sobre el patrimoni natural. De moment han tramitat la proposta per optar als fons i ara treballen en la redacció de tots els projectes que s’inclouen en aquest pla turístic, segons Aranda.

La corporació opta a 1,2 milions dels fons Feder de la UE per finançar el projecte

Així mateix, han elaborat una guia que es publicarà en les pròximes setmanes i que incorporarà idees i recursos per dissenyar i executar productes turístics per a l’observació de fauna, amb informació per poder poder desenvolupar-los dins de la reserva i també en altres espais naturals de la comarca del Pallars Jussà.

Aquest projecte també té com a objectiu millorar els recursos turístics del territori, la millora de l’oferta i la promoció del patrimoni.

La brama, un dels principals atractius d’aquest espai natural

La brama del cérvol és un dels principals atractius de la Reserva Nacional de Caça de Boumort i cada any milers de persones s’atansen a aquest espai natural. Aquest any va ser la primera temporada en la qual es van limitar els accessos per als turistes i entre el setembre i l’octubre uns 5.000 visitants van contractar visites guiades per poder veure els cérvols, mentre que l’any passat van ser uns 2.500. Les empreses que ofereixen aquests serveis han registrat aquest any un augment d’entre el 35% i el 100% en el nombre de serveis contractats.

tracking