SEGRE

CARRETERES SEGURETAT

Trànsit dóna 30 dies per reduir la velocitat a 90 km/h

Mesura que s’aprovarà avui en el Consell de Ministres || Es treballa per reduir a 30 km/h la velocitat en vies urbanes

Imatge d’arxiu de la C-12, on la velocitat màxima baixarà a 90.

Imatge d’arxiu de la C-12, on la velocitat màxima baixarà a 90.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern central portarà avui al Consell de Ministres la baixada del límit de velocitat a 90 quilòmetres per hora en carreteres convencionals. En concret, desapareixerà l’actual diferenciació de limitacions genèriques entre 90 km/h i 100 km/h existent per als turismes i les motocicletes en vies convencionals d’un sol carril per sentit, establint una limitació general de 90 km/h per a aquests vehicles. En canvi, camions, furgonetes, autobusos (si no compten amb cinturons de seguretat) i resta de vehicles podran circular a un màxim de 80 km/h en aquest tipus de vies.

El director de la direcció general de Trànsit (DGT), Pere Navarro, va explicar ahir que la baixada del límit de velocitat comptarà amb un termini de fins a 30 dies per aplicar-la. Va detallar que la modificació s’aplicarà gradualment “així que els titulars de la carretera vagin canviant el senyal” en carreteres convencionals que no tinguin separació entre els dos sentits.

Utilitzar el mòbil mentre es condueix suposarà perdre 6 punts en lloc de tres i la multa corresponent

En vies convencionals que disposen d’un voral d’almenys 1,5 metres és on tenen lloc entorn del 75% dels accidents amb víctimes. A més, la velocitat inadequada és la causa concurrent en el 20% dels casos. En Lleida, aquest índex és fins i tot superior. En el que va de 2018 s’han registrat 35 víctimes mortals d’accident i només dos van morir a l’autovia. Navarro va explicar que es treballa en una altra modificació del reglament de circulació en l’àmbit urbà per reduir a 30 km/h la velocitat màxima en carrers d’un únic carril, davant el límit genèric actual de 50 km/h. També es preveu endurir les penes contra les distraccions al volant, que són la principal causa dels accidents. Utilitzar el mòbil mentre es condueix suposarà perdre 6 punts en lloc dels actuals 3 i la multa corresponent.

tracking