SEGRE

SUBMINISTRAMENTS INCIDÈNCIES

Els veïns de Coll de Nargó passen dos dies sense beure aigua de l'aixeta

Indaguen possibles filtracions en una captació

Imatge d’arxiu d’una vista de Coll de Nargó.

Imatge d’arxiu d’una vista de Coll de Nargó.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Coll de Nargó va limitar entre el 31 de desembre i l’1 de gener el consum d’aigua de boca per beure o cuinar després de rebre queixes de veïns per la pudor de l’aigua. Davant d’aquesta situació, es va tancar la captació del riu (per prevenció i davant la sospita de contaminació i possibles filtracions) i es va canviar per la del pou, que té l’aigua neta. L’ajuntament va emetre un comunicat el dia 31 informant els veïns de la situació i recomanant que no s’utilitzés l’aigua de boca.

Així mateix, els resultats de les analítiques, que han d’arribar en els pròxims dies al tractar-se d’“anàlisi d’urgència”, han d’aclarir les causes de la pudor de l’aigua al municipi, “com de purins”, que s’accentuava “quan s’escalfava”, segons va explicar ahir l’alcalde, Martí Riera.

Van trobar obertes unes arquetes de la portada d’aigua i l’ajuntament exigirà responsabilitats

En aquest sentit, els Agents Rurals van investigar si s’havia produït una filtració i contaminació per purins al trobar unes arquetes de la portada de l’aigua obertes en un camp d’aquest municipi de l’Alt Urgell. Riera va apuntar que aquesta incidència afecta principalment la part del municipi que es troba més pròxima a la carretera C-14 i també als voltants de la plaça de l’ajuntament.

Una vegada arribin els resultats de les mostres d’aigua que Salut va portar ahir al laboratori, “s’exigiran responsabilitats si és necessari, perquè intervenir en l’aigua de boca és un delicte contra la salut pública”, va assegurar el primer edil.

Així mateix, des de l’ajuntament han avisat del que ha passat amb el subministrament d’aigua el centre d’emergències de Catalunya i l’Agència de Salut Pública perquè els indiquin el protocol que s’ha de seguir davant d’aquesta situació.

tracking