SEGRE

COMARCAS

L'esquí aprofita un Nadal amb poc més de la meitat de pistes però molts esquiadors

Les reserves de neu descendeixen al conjunt del Pirineu i les estacions s’especialitzen a administrar aquest recurs que escasseja || Fortes ratxes de vent van fer tancar ahir remuntadors a Boí Taüll i Port Ainé

Esquiadors ahir al migdia a l’espera de pujar a un remuntador obert a l’estació de Boí Taüll.

Esquiadors ahir al migdia a l’espera de pujar a un remuntador obert a l’estació de Boí Taüll.STEFI GABRIELLE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les estacions d’esquí de Lleida aprofiten aquest últim cap de setmana d’una campanya de Nadal atípica en més d’un aspecte. En primer lloc, només han pogut obrir en conjunt poc més de la meitat de les pistes amb un hivern que ha començat sense nevades i amb temperatures suaus. Això ha provocat un descens de les reserves de neu al Pirineu i els pronòstics meteorològics no preveuen precipitacions importants almenys fins a mitjans d’aquest mes. A això es van sumar ahir ratxes de vent, que van obligar a tancar al migdia gairebé tots els remuntadors de Boí Taüll i quatre de Port Ainé. La celebració de Reis contribueix també a reduir l’afluència de públic.

El sector de l’esquí s’ha especialitzat ja a administrar la neu com un recurs que escasseja, ja sigui aprofitant al màxim les hores de fred per produir neu artificial o fins i tot, en el cas de Baqueira, traslladant-la amb camions per completar i garantir recorreguts. Malgrat ser molt lluny d’unes condicions òptimes de neu, les estacions han rebut aquesta campanya nadalenca nombrosos esquiadors. Boí Taüll ha superat alguns dies el llindar dels quatre mil esquiadors. Grups i famílies en viatges organitzats amb forfet i allotjament, sovint reservats amb molta antelació, constituïen ahir bona part del públic en aquesta estació.

Per la seua part, Port del Comte ha rebut al voltant d’un miler de persones al dia al llarg d’aquesta setmana, moltes d’elles amb forfet de temporada o amb segona residència a la zona. A l’estació del Solsonès, oberta en un 60%, ha fet prou fred per fabricar neu. Baqueira, que atreu al voltant de la meitat dels esquiadors que vénen a Lleida, va obrir 85 dels seus 160 quilòmetres de pistes, i per la seua banda Port Ainé i Espot Esquí van obrir el 64% i el 77% de la superfície, respectivament. La primera ha arribat a penjar el cartell d’aforament complet tres dies.

Després del moment àlgid d’ocupació per Cap d’Any, quan les destinacions turístiques del Pirineu van vorejar el ple, les reserves d’allotjaments han baixat al gener, amb previsions d’entre el 40% i el 50% de les places.

Esquiadors ahir al migdia a l’espera de pujar a un remuntador obert a l’estació de Boí Taüll.

Esquiadors ahir al migdia a l’espera de pujar a un remuntador obert a l’estació de Boí Taüll.STEFI GABRIELLE

tracking