SEGRE

SERVEIS PROVEÏMENTS

Coll de Nargó denuncia que han manipulat la xarxa d'aigua

Davant dels Mossos, com a presumpte delicte contra la salut pública

Imatge d’arxiu d’una vista de Coll de Nargó.

Imatge d’arxiu d’una vista de Coll de Nargó.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Coll de Nargó ha denunciat davant dels Mossos d’Esquadra i el cos d’Agents Rurals del departament d’Agricultura la manipulació de les arquetes de la xarxa d’aigua de boca del municipi després que els veïns passessin dos dies sense poder beure aigua de l’aixeta (entre el 31 de desembre i l’1 de gener) al detectar la possible presència de purins a la captació.

Tècnics municipals acompanyats d’Agents Rurals de l’Alt Urgell van localitzar la setmana passada algunes de les arquetes de la portada de l’aigua, ubicades en un camp d’aquest municipi, obertes. L’equip de govern es disposa ara a “buscar els responsables” del que consideren podria ser “un delicte contra la salut pública”. L’alcalde, Martí Riera, va denunciar la situació que viu la població com a “conseqüència de la intervenció en l’aigua de boca per part d’algun o alguns encara desconeguts” que obliga a continuar proveint la població des del pou que disposa d’aigua neta.

L’ajuntament està “tranquil” perquè “disposa de prou aigua” per proveir els veïns, per la qual cosa no tem haver de recórrer a l’ajuda de camions cisterna, però lamenta que el cost per subministrar aigua de boca als veïns “s’ha vist multiplicat per tres” a l’haver de bombar l’aigua des del dipòsit, en lloc de proveir-se des de la captació habitual, procedent del riu Sallent.

L’esmentada incidència afecta principalment la part del poble més pròxima a la carretera C-14 i també els voltants de la plaça de l’Ajuntament.

Esperen analítiques per normalitzar el servei

Les queixes de veïns davant de la pudor de l’aigua de l’aixeta, sobretot a l’escalfar-la per cuinar, va alertar l’ajuntament, que ara espera rebre els resultats de les analítiques de l’aigua del Sallent per part de l’Agència de Salut Pública de Catalunya per poder normalitzar la situació i tornar a proveir la població de la forma habitual.

tracking