SEGRE

MEDI AMBIENT RESIDUS

Mocions als ajuntaments contra l'abocador industrial de Riba-roja

Els terrenys on es preveu el dipòsit de residus.

Els terrenys on es preveu el dipòsit de residus.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els ajuntaments de Ribera d’Ebre votaran en els seus plens mocions contra l’abocador de residus industrials previst al terme municipal de Riba-roja al costat del límit amb Lleida, a poc més de tres quilòmetres del poble d’Almatret i a menys de set del nucli urbà de Maials. Els alcaldes d’aquestes localitats, majoritàriament contraris al dipòsit de residus, portaran també aquesta campanya de mocions al consell comarcal i obtindran també suport de municipis lleidatans.

S’ha de recordar que tant el consistori d’Almatret com el de Maials ja s’hi han posicionat en contra (vegeu SEGRE de diumenge). Aquesta qüestió podria plantejar-se també en el pròxim consell d’alcaldes del Segrià, encara sense data.

Després d’aconseguir les autoritzacions per part de la Generalitat el 2013, el projecte de l’abocador està només pendent de la llicència d’obres. Després de cinc anys en suspens, l’ajuntament de Riba-roja té sobre la taula la sol·licitud de permisos del promotor. Tanmateix, l’alcalde, Antonio Suárez, s’ha compromès davant dels alcaldes de Maials, Almatret i municipis veïns de Ribera d’Ebre a no fer nous passos en la tramitació fins a fer una reunió amb el conseller de Territori, Damià Calvet. Aquest encontre encara no té data.

tracking