SEGRE

AIGÜES TRACTAMENT

L'ACA desencalla les depuradores de Torrefarrera i Benavent de Segrià

Inicia l’expropiació de terrenys després de 10 anys de projectes i sanejaran les aigües de 7.000 veïns || La UE va investigar 4 zones de Lleida per falta de depuració

Vista d’àrea del polígon industrial de Torrefarrera, que compta amb una planta de depuració.

Vista d’àrea del polígon industrial de Torrefarrera, que compta amb una planta de depuració.A. T

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha impulsat després d’almenys 10 anys d’anunciar els projectes les plantes de depuració d’aigües residuals pendents dels municipis de Torrefarrera-Torre-serona i de Benavent-Vilanova de Segrià, que permetran sanejar les aigües de més de 7.000 veïns. Actualment, Torrefarrera ja compta amb dos plantes de tractament d’aigües residuals, una que es troba a la partida de Malpartit i una altra que dóna servei a la meitat del nou polígon industrial. El projecte del nou equipament preveu una inversió de 5,7 milions d’euros i donarà servei als 4.000 veïns de Torrefarrera i a l’altra meitat del polígon industrial, a més dels veïns de Torre-serona. Actualment es duen a terme les expropiacions dels terrenys en els quals s’ubicarà la planta, al terme municipal de Torre-serona. L’alcalde de Torrefarrera, Jordi Latorre, va confiar que les obres es puguin iniciar durant aquest mateix any. El projecte per a la planta de Benavent i Vilanova de Segrià també es troba en fase d’expropiació i preveu una altra inversió de milers d’euros.

Precisament, la Unió Europea va investigar l’any 2012 la falta de depuració de l’aigua a 56 zones urbanes de Catalunya de més de 2.000 habitants on estava pendent la depuració d’aigües residuals, quatre de les quals a Lleida. Es tractava dels sistemes de depuració de Térmens i Menàrguens (que va entrar en funcionament l’any 2015), i les aglomeracions que formaven els municipis de Torrefarrera-Torre-serona, Benavent-Vilanova de Segrià i Artesa de Lleida.

Alcoletge també té pendent l’estrena de la planta, sense acabar des del 2012

També estaria pendent d’estrena les depuradora d’Alcoletge. La planta està sense acabar des que es va paralitzar la seua construcció l’any 2012. A l’estiu, el ministeris per a la Transició Ecològica va publicar una modificació del projecte per poder acabar la construcció de la canonada principal i la mateixa planta.

El pla de sanejament 2016-2021 preveu quatre plantes a Lleida Les dos plantes que ha impulsat l’ACA a Torrefarrera i a Benavent de Segrià formen part de les previstes al Pla de Sanejament d’Aigües Residuals Urbanes de la Generalitat per al període 2016-2021, que preveu que totes les localitats de Lleida de més de 2.000 habitants disposin de depuradora. També s’inclouen les d’Albatàrrec i Montoliu i Artesa de Lleida i Puigverd. Per a la construcció d’aquestes quatre plantes, l’ACA contempla una inversió de 8,5 milions. El pla preveu impulsar també sistemes de sanejament per a municipis de menys de 2.000 habitants. En aquest cas, es construirien plantes a la Noguera, a l’Alt Urgell i al Pallars Jussà.

tracking