SEGRE

abusos financers

Una viuda de Tremp recupera els diners invertits pel marit en obligacions del Popular

Imatge d’arxiu de Tremp.

Imatge d’arxiu de Tremp.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutjat de primera instància número 8 de Lleida ha anul·lat dos compres d’obligacions subordinades del Banc Popular l’abril del 2014. D’aquesta forma, la sentència obliga el Banc Santander, successor de l’entitat, a restituir la viuda, representada pel lletrat Miguel Pardo de Vera Moreno, del despatx Solvendi Abogados, els diners que hi va invertir el marit. El matrimoni era client habitual de la sucursal de Tremp i va dipositar 33.000 euros en la compra de dos paquets d’obligacions subordinades.

Segons assenyala la sentència, el banc no va poder acreditar que hagués informat el client sobre els riscos que comportava aquest producte financer ni que podria perdre-ho tot si l’entitat necessitava absorbir pèrdues. El juny del 2017, anys després de la defunció del marit de la demandant, es va produir la liquidació del Banc Popular i els valors de què disposava la viuda es van convertir en accions de l’entitat, amb un valor de 0.

L’entitat va al·legar falta de legitimació passiva atès que les obligacions subordinades es van adquirir al mercat secundari, però la jutge ho desestima i obliga a retornar els diners.

tracking