SEGRE

SANITAT METGES

Hospitals del Pirineu demanen incentius per atreure els metges especialistes

Els hospitals de la Seu, Tremp i Vielha demanen a la regió sanitària del Pirineu i Aran i a la conselleria de Salut que ofereixin incentius econòmics per evitar la falta d’especialistes i poder fixar-los al territori. Una d’aquestes propostes és implantar els complements de ruralitat que ja hi ha en algunes comarques catalanes.

Imatge del Sant Hospital de la Seu, on falten especialistes i reclamen que s’implantin incentius econòmics.

Imatge del Sant Hospital de la Seu, on falten especialistes i reclamen que s’implantin incentius econòmics.C.SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fundació Sant Hospital de la Seu, l’Hospital Comarcal del Pallars i l’Espitau de Vielha reclamen a la regió sanitària del Pirineu i Aran que ofereixi incentius als metges especialistes per fixar-los a les comarques de muntanya. Els responsables dels centres busquen fórmules que resolguin la falta de professionals i proposen oferir compensacions econòmiques als especialistes que treballin en aquests hospitals i posen com a exemple els “complements de ruralitat” que ja cobren metges dels centres d’atenció primària d’algunes comarques catalanes. Per la seua part, la directora del Servici Aranés de Benèster e Salut, Maria Àngels Borràs, va explicar que “s’han fet diverses reunions en què s’han proposat mesures per pal·liar aquesta problemàtica” i va assenyalar que la regió ha traslladat les propostes a la conselleria de Salut. Els hospitals de la Seu i de la Val d’Aran tenen convenis amb altres centres mèdics de Lleida i de Barcelona que estableixen que especialistes com traumatòlegs, oncòlegs o cardiòlegs es traslladen a l’Alt Urgell i la Val, encara que el nou director assistencial del centre de la Seu, Vladimir Lazo, va reconèixer la necessitat de “doblar els dies de visita”.

Així mateix, el síndic d’Aran, Carlos Barrera, va assegurar que “la falta d’especialistes establerts al territori és un problema de fa anys” i un es va mostrar preocupat perquè hi ha metges de la Val “que es jubilaran d’aquí a uns anys i el relleu serà complicat”.

La problemàtica s’agreuja quan es tracta de cobrir les jubilacions dels professionals del territori

En aquest mateix sentit es va expressar el director dels hospitals de la Seu d’Urgell i Tremp, Francesc Guerra, que va afegir que el nombre d’especialistes de fa deu anys era més elevat que l’actual a causa de l’increment de la demanda als centres de Barcelona, que “resulta més atractiu per als metges que podrien arribar a venir a treballar als nostres hospitals de muntanya”.

tracking