SEGRE

FAUNA POLÈMICA

El jutge investiga l'abandó d'un vedell en una protesta

De l’agost passat a la casa del Parc de Llavorsí per ramaders del Sobirà || Denuncien mal tracte animal amb resultat de mort

El vedell ferit.

El vedell ferit.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La titular del Jutjat d’Instrucció número 1 de Tremp ha citat a declarar el pròxim 11 de febrer el president d’Asaja a Lleida, Pere Roqué, i un dels membres de l’Associació de Ramaders del Pallars Sobirà, Francesc Bertran, per haver deixat, el 27 d’agost passat, un vedell ferit de set mesos a l’oficina del Parc Natural de l’Alt Pirineu a Llavorsí en el marc d’una mobilització contra la presència de l’ós Goiat al Pirineu. Segons fonts de l’entitat Nova Eucària, que va denunciar els fets, se’ls investiga per la presumpta comissió dels delictes de maltractament animal amb resultat de mort i abandó animal. El vedell, que va ser traslladat fins a aquestes instal·lacions com a protesta, va ser recollit pels Agents Rurals i posteriorment sacrificat. El vedell presentava ferides a les potes davanteres i segons va explicar el propietari, l’animal s’havia de sacrificar per la gravetat de les ferides.

Per la seua part, un dels membres citats a declarar de l’associació ramadera del Pallars Sobirà, Francesc Bertran, va insistir ahir que no es va produir cap tipus de maltractament animal a l’acció reivindicativa que es va portar a terme a les oficines del parc a Llavorsí. Per aquesta raó, va afirmar que es personarà davant dels jutjats el dia de la citació per “demostrar-ho amb informes”. En aquest sentit, va ressaltar que l’únic objectiu de la mobilització era el de “cridar l’atenció” per fer visibles els danys que, considera, ocasiona la fauna salvatge a la ramaderia extensiva del Pirineu. Pere Roqué, d’Asaja a Lleida, va dir ahir que no havia rebut encara la citació judicial i va considerar com a “desproporció total” que sigui el ramader el que hagi d’anar a declarar davant dels jutjats. Roqué va negar el maltractament animal i va explicar que l’únic que es va fer és donar veu als ramaders del Pirineu que pateixen cada any les conseqüències de la fauna salvatge. No obstant, l’acció va portar la Fundación Oso Pardo a negar que un ós hagués atacat el vedell al considerar que la ruptura de les potes del vedell no es podien atribuir al plantígrad.

tracking