SEGRE

EMERGÈNCIES CONFLICTE

Els bombers voluntaris tancaran parcs

Amenacen amb aquesta mesura a finals de gener || Per falta de mitjans i personal

Reunió a Agramunt - Responsables dels bombers voluntaris de Lleida es van reunir ahir a Agramunt per acordar el tancament dels 22 parcs de la demarcació abans del dia 31 de gener i iniciar una vaga indefinida. També van acordar no respondre a le ...

Reunió a Agramunt - Responsables dels bombers voluntaris de Lleida es van reunir ahir a Agramunt per acordar el tancament dels 22 parcs de la demarcació abans del dia 31 de gener i iniciar una vaga indefinida. També van acordar no respondre a le ...X.S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els 22 parcs de bombers voluntaris de Lleida, amb uns 400 efectius en actiu, van amenaçar ahir amb el tancament de portes a finals de mes per la “insuficiència de personal i de mitjans” per treballar, segons va manifestar ahir el president de l’Associació de Bombers Voluntaris de Catalunya (Asbovoca), Josep Maria Alcalà. A més, els voluntaris donen el seu suport a les reivindicacions “totalment legítimes” dels bombers professionals, per la qual cosa “deixarem d’atendre les emergències M1 perquè ens utilitzen com a mà d’obra barata davant els buits estructurals del cos”, com ja estan fent els seus companys a Girona.

Per la seua part, el secretari general dels Asbovoca i cap del parc de Coll de Nargó, Jordi Fabra, va assegurar que “ja no es tracta que el material que tenim és obsolet ni que la majoria dels vehicles tenen més de quinze anys, sinó que hi ha un canvi de model territorial que la Generalitat ha obviat. No queda gent per ocupar les places de bombers voluntaris a les zones rurals per poder complir les sortides”.

Davant de les protestes dels bombers, Interior ha promès la convocatòria de noves places

Per a Fabra, “es tracta d’un problema de deixadesa per part de la Generalitat que s’ha prolongat en el temps fins a provocar una situació irreversible”. Fabra va indicar que “els parcs de bombers voluntaris de Lleida hem arribat al col·lapse, no podem donar cobertura al territori ni podem complir el reglament que ens exigeix la Generalitat”. Alcalà, per la seua part, va afegir que “els caps dels parcs de bombers voluntaris estan saturats, amb el telèfon disponible les 24 hores i els 365 dies de l’any, tenim casos de depressió i d’angoixa”.

Aquesta reivindicació es produeix mentre els bombers professionals fan vaga d’hores extra.

Davant d’aquestes protestes, la conselleria d’Interior ha promès millorar les condicions i ha anunciat la convocatòria de places de bombers si s’aproven els pressupostos.

tracking