SEGRE

Larrosa: “Torre Salses serà un parc de mitjanes o grans superfícies o no serà"

L’alcalde afirma que no admetrà cap intent de modificar el planejament urbanístic “sobre la marxa”

Vista de la zona de Torre Salses, entre la Bordeta i Magraners.

Vista de la zona de Torre Salses, entre la Bordeta i Magraners.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, ha volgut aclarir aquest dijous que el projecte comercial al sector SUR 42-Torre Salses "serà un parc de mitjanes o grans superfícies o no serà". El paer en cap ha fet aquestes declaracions arran de la informació de SEGRE sobre la proposta que està comercialitzant la promotora i ha assegurat que l'ajuntament no coneix cap nou projecte de detall al respecte per part dels promotors, però ha indicat que el planejament urbanístic és taxatiu en aquesta qüestió.

"L'alcalde no ha enganyat a ningú i espero que a mi ningú m'hagi enganyat, perquè ho té malament. La modificació urbanística del SUR 42 i el POUM que tenim aprovat inicialment deixen clar que el SUR 42-Torre Salses està destinat a ser un parc de mitjanes i grans superfícies comercials. Per tant, qualsevol intent de modificar sobre la marxa els usos previstos amb la urbanització del sector està condemnat al fracàs", ha afirmat Larrosa.

L’alcalde ha reiterat que model comercial de l'equip de govern contempla que aquest sigui un espai per acollir aquest tipus de grans botigues, permetent així que altres sectors de la ciutat on han proliferat recuperin el seu caràcter eminentment residencial.

L’alcalde s’ha posat en contacte amb la secretària general de la Fecom i el president de Pimec per manifestar-los-hi que el posicionament del govern municipal no ha canviat i que es manté el model de parc de mitjanes i grans superfícies per a Torre Salses.

Pel que a la implantació d'un centre comercial a Lleida, l'aposta de la Paeria segueix sent pels terrenys del pla de l'estació. "Per això estem treballant matí, tarda i nit en aquesta qüestió. Ahir mateix vaig tenir l'ocasió de parlar-ne amb el ministre de Foment, José Luis Ábalos, i pròximament tindrem la segona reunió de treball amb el secretari d'Estat d'Infraestructures per avançar-hi", ha afirmat.

Larrosa ha recordat que les accions de l’ajuntament per promoure la posada en marxa de nous espais comercials a la ciutat “per a captar inversions i generar noves oportunitats i més ocupació” es complementen amb l'impuls al pla de modernització dels equipaments comercials tradicionals. "El petit comerç de la ciutat que ha de veure en tot plegat una oportunitat per seguir avançant i satisfent les necessitats dels seus clients i que finalment hi hagi una veritable modernització de l'oferta comercial a la ciutat de Lleida", ha conclòs l'alcalde.

tracking