SEGRE

EMERGÈNCIES FOCS

Tres hospitalitzats i nou intoxicats per un foc en un pis de Balaguer

La propietària de l’habitatge va ser traslladada al centre sanitari Moisès Broggi de Sant Joan Despí || Alguns veïns van ser confinats a les seues cases

L’incendi va tenir lloc ahir a la matinada al número 46 del carrer Sant Lluís, a Balaguer.

L’incendi va tenir lloc ahir a la matinada al número 46 del carrer Sant Lluís, a Balaguer.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Tres persones van ser hospitalitzades ahir i unes altres nou van ser ateses a causa de la inhalació de fum arran d’un incendi que va calcinar del tot un habitatge de Balaguer. Per causes que es desconeixen i s’investiguen, el foc es va originar quan faltaven pocs minuts per a la una de la matinada al segon pis del número 46 del carrer Sant Lluís i va originar una gran fumarada que ràpidament es va estendre per tot l’edifici. Fins al lloc dels fets es van desplaçar cinc dotacions dels Bombers de la Generalitat que van sufocar les flames en menys de mitja hora, així com sis ambulàncies del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que van atendre al lloc quatre veïns per una intoxicació lleu de fum i van traslladar al CAP de la capital de la Noguera cinc persones més en estat lleu.

La propietària del pis afectat va ser evacuada amb pronòstic “menys greu” a la cambra hiperbàrica de l’hospital Moisès Broggi, a Sant Joan Despí (Barcelona), i uns altres dos veïns del tercer pis, pare i fill, van haver de ser traslladats a l’hospital Arnau de Vilanova, també amb pronòstic “menys greu” per la inhalació de fum. Segons van explicar els Bombers, va ser necessari confinar a les seues cases alguns dels veïns durant les tasques d’extinció i uns altres nou van ser evacuats de l’edifici. L’últim incendi d’aquestes característiques va tenir lloc el mes d’agost de l’any passat a Preixens, quan una dona de 81 anys va resultar intoxicada greu per un incendi al seu immoble i va haver de ser traslladada en helicòpter al Moisès Broggi. En aquest cas, el foc es va iniciar a la cuina, que va resultar calcinada, va provocar la caiguda d’un fals sostre i es va propagar a altres estances. Segons van explicar testimonis d’aquell succés, els veïns van acudir en ajuda de l’octogenària i van esbotzar la porta per rescatar-la pocs minuts abans que arribessin els Bombers. La dona va sortir de la casa conscient i pel seu propi peu. D’una altra banda, els Bombers de la Generalitat van haver d’extingir ahir un altre incendi a l’interior d’una xemeneia a Ossó de Sió, en una casa unifamiliar de la plaça Bassa Bellver d’Ossó. L’avís d’emergència es va rebre poc després de dos quarts de dos del migdia i fins al lloc es van traslladar cinc dotacions dels Bombers, que van treballar en l’extinció de les flames durant menys d’una hora.

Les flames al segon pis van provocar una gran fumarada que es va estendre per tot l’edifici

La Generalitat adverteix durant els mesos de fred sobre l’augment d’aquest tipus d’incendi, per culpa, moltes vegades, del mal funcionament o la falta de manteniment a les xemeneies.

tracking