SEGRE

RECLAMACIÓ JUSTÍCIA

Una jubilada exigeix 52.000 € al caure mentre era en una classe de ball

La comissió assessora del Govern ho rebutja

Seu de la conselleria d’Assumptes Socials i Famílies a Lleida.

Seu de la conselleria d’Assumptes Socials i Famílies a Lleida.GOOGLE MAPS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una jubilada ha presentat una reclamació patrimonial a la Generalitat per exigir el pagament de més de 52.000 euros pels danys patits per una caiguda mentre era en una classe de ball al Casal de Gent Gran de les Borges Blanques. Una reclamació que la Comissió Jurídica Assessora ha desestimat a l’assenyalar que no ha quedat provat que la caiguda es produís pel mal estat del parquet, com al·lega la reclamant.

Segons el dictamen, els fets van tenir lloc el novembre del 2014 quan la dona, de 69 anys llavors, participava en una classe de ball organitzada pel casal i, segons al·lega, va entrepussar amb l’entarimat, que “estava en mal estat de conservació”. La dona, explica, va caure a terra i va xocar amb un radiador i va patir una contusió sobre l’espatlla i un fort traumatisme a la zona lumbar. Va ser atesa a l’hospital. Per tots aquest fets, reclama una indemnització de més de 52.000 euros al departament de Treball, Assumptes Socials i Famílies, com a titular del casal de la capital de les Garrigues. La demandant considera que l’accident va ser producte d’“un funcionament anormal” d’un servei públic.

La comissió jurídica rebutja la indemnització al no veure-hi responsabilitat de l’administració

Tanmateix, la comissió desestima la petició ja que assenyala que no s’ha acreditat que la caiguda e sproduís per l’estat del parquet perquè presentava una deficiència molt lleu, amb un desnivell mínim. A més, l’organisme no hi veu suficients proves per atribuir la caiguda a un mal funcionament d’un servei públic, que en cas que n’hi hagués, seria atribuir-lo a la conselleria com a titular del casal. Malgrat constatar que la usuària va patir seqüeles per l’accident (li van haver d’implantar una pròtesi), no veu que l’administració sigui responsable d’aquest esdeveniment.

tracking