SEGRE

INFRAESTRUCTURES CANALS

L'Urgell recreix el Principal i l'Aragó i Catalunya repara canals

El Principal del Canal d’Urgell, ja recrescut al seu pas per Mafet.

El Principal del Canal d’Urgell, ja recrescut al seu pas per Mafet.C.H.E.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els principals canals històrics de Lleida encaren les últimes obres per deixar enllestides les infraestructures de reg de cara a l’inici de la pròxima campanya a mitjans de març. Pel que fa a l’Aragó i Catalunya s’estan executant treballs de revestiment dels cursos, i soleres, així com el manteniment de desaigües i col·lectors principals amb l’objectiu de reposar les infraestructures trencades, prèvia demolició o sanejament, mitjançant la projecció de formigó (gunitado) o portant a terme injeccions per consolidar la secció en la qual s’assenten les conduccions.

També es duen a terme obres de neteja a pressió. Aquesta actuació s’emmarca dins dels més de 2,2 milions d’euros que ha destinat el ministeri d’Agricultura tant als treballs a l’Aragó i Catalunya a la zona de Lleida com al manteniment de les preses d’Oliana i Rialb.

També es realitzen els mateixos treballs a la zona oscenca amb una inversió similar. D’altra banda, el Canal d’Urgell ja ha finalitzat les obres de recreixement del Canal Principal a l’àrea de Mafet per augmentar la capacitat de conducció les poques vegades en què sigui necessari transportar més aigua per la demanda.

El Principal del Canal d’Urgell, ja recrescut al seu pas per Mafet.

El Principal del Canal d’Urgell, ja recrescut al seu pas per Mafet.C.H.E.

tracking