SEGRE

SUCCESSOS DELINQÜÈNCIA

L'atracador d'Albatàrrec va matar una policia l'any 2012 i un director de banc el 1985

El jutjat de guàrdia va decretar ahir l’ingrés preventiu a presó per a José Sánchez Piquero, de 61 anys || Membre d’un “perillós” clan familiar, té un ampli historial delictiu des dels anys vuitanta

Detenció de José Sánchez Piquero l’octubre del 2017 a Saragossa per tres atracaments.

Detenció de José Sánchez Piquero l’octubre del 2017 a Saragossa per tres atracaments.GUARDIA CIVIL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutjat de guàrdia de Lleida va decretar ahir l’ingrés preventiu a presó sense fiança per a José Sánchez Piquero, l’home detingut divendres pels Mossos d’Esquadra quan estava atracant a mà armada l’oficina de CaixaBank d’Albatàrrec. José Sánchez Piquero no és un delinqüent comú sinó que es tracta d’un dels atracadors de bancs més perillosos i coneguts per les forces policials de l’Estat. Forma part, amb els seus germans Antonio, Luis i Pablo, d’un clan familiar especialitzat en atracaments violents i que compta amb un ampli historial delictiu amb delictes de sang inclosos.

L’home arrestat divendres va matar l’any 1985 el director d’una sucursal del Banc General de València per robar un milió i mig de pessetes (9.000 euros) i el 2012 una agent de la Policia Municipal durant un assalt a una seu de Correus al districte d’Usera de Madrid. Durant els anys 80 va formar part del clan de los lateros, que el 1980 va assassinar a Móstoles tres membres d’una banda rival per tema de drogues. Resideix habitualment a Saragossa i s’ha passat mitja vida entre reixes.

L’octubre de l’any 2017 va ser detingut per la Guàrdia Civil amb el seu germà Luis i tres persones més per atracaments a bancs a Belorado (Burgos), Navarrete (La Rioja) i Puente Viesgo (Cantàbria). Els investigadors van afirmar llavors que els assalts són “la seua única font d’ingressos, principal aliment i mode de vida diari. Només aturaven l’activitat quan estaven privats de llibertat”. Un any abans també van ser arrestats com a presumptes autors de nou atracaments entre els mesos de febrer del 2015 i l’octubre del 2016, que van cometre, segons la Policia i la Guàrdia Civil, en entitats de la Pobla de Tornesa i Sant Mateu (Castelló), Tortosa i Montblanc (Tarragona), Nájera (La Rioja), Miajadas (Càceres), Motilla del Palancar (Conca), Mieres (Astúries) i Torralba (Albacete).

Els investigadors asseguren que “van sempre armats i no dubten a disparar abans de fugir”. Per fortuna, divendres es va entregar després que els Mossos d’Esquadra el sorprenguessin encara a dins del banc a l’activar els empleats el botó del pànic (botó d’emergència). Portava una pistola carregada amb munició.

La policia també va desplegar un ampli dispositiu per la localitat i les rodalies per la més que possible presència d’un segon implicat en l’assalt que tindria la missió de facilitar la fugida de Sánchez Piquero, que mai actua sol.

Detenció de José Sánchez Piquero l’octubre del 2017 a Saragossa per tres atracaments.

Detenció de José Sánchez Piquero l’octubre del 2017 a Saragossa per tres atracaments.GUARDIA CIVIL

tracking