SEGRE

Els jutges demanen perseguir els atacs amb excrements dels CDR als jutjats

Fems a les portes del jutjat de Cervera aquest dilluns al matí.

Els jutges demanen perseguir els atacs amb excrements dels CDR als jutjatsCDR Cervera

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els jutges catalans han demanat que es persegueixin els atacs dels autodenominats Comitès de Defensa de la República (CDR), que aquest dilluns han llançat excrements i escombraries a les portes d’una vintena de jutjats, entre ells els de Cervera i Solsona, en una "cadena de sabotatges" que els Mossos d’Esquadra ja estan investigant.

En una acció per protestar per l’imminent inici del judici del procés, els CDR han abocat fems davant la Ciutat de la Justícia i els jutjats barcelonins de Berga, Cerdanyola, Esplugues de Llobregat, Gavà, Manresa, Martorell, Mataró, Mollet, Rubí, Vic i Vilafranca del Penedès, així com de les localitats lleidatanes de Cervera i Solsona, les gironines de Figueres, Girona, Ripoll, Olot i Sant Feliu de Guíxols i les tarragonines de Tarragona i Valls.

Segons han informat a Efe fonts policials, els Mossos d’Esquadra han obert una investigació per tractar de determinar l’autor o autors d’aquestes actuacions dels CDR, que han estat condemnades pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), la Fiscalia General de l’Estat i les principals associacions de jutges.

El TSJC ha demanat que es depurin responsabilitats davant d’aquesta "cadena de sabotatges" per part dels CDR, que veu "inacceptable" en un Estat de Dret, ja que altera el "normal funcionament" de les institucions de l’Estat.

La sala de govern de l’alt tribunal català ha condemnat de manera "rotunda i enèrgica" l’actuació dels CDR i ha denunciat que ha tingut una "important incidència" en l’obertura dels edificis judicials, fins el punt que ha obligat a tancar algunes instal·lacions.

En la mateixa línia, la Fiscalia General de l’Estat ha condemnat els atacs i ha advertit que suposen "un atemptat contra l’Estat de dret que entorpeixen el normal funcionament d’un servidor públic".

Per la seua part, l’Associació Professional de la Magistratura (APM), majoritària en Catalunya, ha urgit al president del Govern, Pedro Sánchez, a què estableixi mesures de seguretat davant dels "atacs massius" per part dels CDR contra els jutjats. Segons aquesta associació conservadora de jutges catalans, aquests fets "no són accions de protesta", sinó "una cosa més que vandalisme" que té com a finalitat "acovardir" el poder judicial. "Sens dubte que no ho aconseguiran, però és precís establir mesures de seguretat", ha subratllat l’APM, que ha advertit que aquesta actuació forma part d’una campanya d’"atacs massius perfectament organitzats" que és el que creuen que els espera en els propers mesos als jutges que exerceixen a Catalunya.

També ha condemnat aquests atacs l’associació progressista Jutges per la Democràcia, que considera que l’actuació dels CDR "excedeix els drets de llibertat d’expressió i crítica" i porta despeses de neteja|netedat que pagarà tota la ciutadania amb els seus impostos. Per a aquesta associació, "el dret a la llibertat d’expressió i de crítica a les actuacions dels poders públics, també judicial, és un dret constitucional", però els atacs dels CDR "superen aquests drets".

JxD denúncia que aquestes protestes pretenen "deslegitimar de forma generalitzada la tasca dels jutges i funcionaris de l’administració de justícia", una institució que al seu parer és "fonamental per resoldre els conflictes i garantir els drets de tota la ciutadania".

Els CDR han reivindicat aquests atacs al seu compte de Twitter, amb el lema "merda de justícia" i "judici farsa", en una crítica al judici del procés que s’iniciarà el proper 12 de febrer en el Tribunal Suprem.

tracking