SEGRE

INICIATIVES ECOLOGIA

Nova normativa per plantar arbres amb cendres de difunts a la Seu

El consistori treballa en aquesta iniciativa des del 2016 i la ratificarà en el pròxim ple

L’hivernacle estarà ubicat a la zona nova del cementiri.

L’hivernacle estarà ubicat a la zona nova del cementiri.LA SEU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de la Seu aprovarà en el ple del proper mes l’ordenança reguladora del cementiri, inexistent fins ara, que contempla construir un hivernacle al cementiri per instal·lar incubadors que els veïns podran llogar per dipositar urnes biodegradables amb les cendres dels familiars difunts.

El recipient utilitza les cendres dels difunts per conrear un arbre o una planta amb llavors i disposa de tecnologia wifi i sensors que serveixen per supervisar el creixement de la plantació a través d’una aplicació mòbil.

El consistori ja va reservar fa dos anys un espai amb aquesta finalitat pendent de portar a terme la iniciativa que forma part del projecte de l’empresa Estudi Moliné, dirigida per dos veïns de la capital.

L’equip de govern, que treballa amb tots els grups per aprovar l’ordenança, comprarà vint incubadors que instal·larà a l’àrea nova del cementiri. El preu que hauran d’abonar els familiars com a lloguer es concretarà durant els propers dies i tindrà una durada màxima de cinc anys.

Després d’aquest període, quan l’arbre hagi crescut, la família tindrà tres opcions per decidir què fer-ne. Podran emportar-se’l, cedir-lo al municipi per ser replantat o bé contractar un servei de manteniment municipal.

En aquest cas l’arbre serà plantat en un lloc de la ciutat encara per determinar, que s’habilitarà a tall d’espai de memòria. Tots els elements estaran senyalitzats amb una placa amb el nom del difunt.

En el moment de comprar l’urna, que s’acosta als 140 euros, la família podrà triar l’arbre per reviure l’ésser estimat. Comercialitzen llavors de pi, freixe, faig, roure o auró. Estudi Moliné espera que iniciativa s’estengui a altres poblacions a banda de la capital de l’Alt Urgell.

tracking