SEGRE

MUNICIPIS SEGREGACIÓ

Dos municipis volen deixar la Segarra i passar al Solsonès

Els alcaldes insisteixen a deixar la Segarra i passar a la comarca veïna || En un acte en què el públic va plantejar un referèndum

Edils i veïns a l’acte celebrat ahir per reclamar que Torà i Biosca passin al Solsonès.

Edils i veïns a l’acte celebrat ahir per reclamar que Torà i Biosca passin al Solsonès.X. SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els ajuntaments de Torà i Biosca exigeixen al Parlament una resposta a la demanda de deixar de pertànyer a la Segarra i passar a formar part del Solsonès. Segons l’alcalde de Torà, Magí Coscollola, “tot es troba en mans del que decideixi el Parlament, la passivitat del qual ha provocat un estancament del tema”.

Tant Coscollola com l’alcalde de Biosca, Corneli Caubet, van convidar totes les formacions polítiques a prendre-hi partit.

Els edils van insistir en aquesta reivindicació en un acte obert al públic, durant el qual els veïns no es van acontentar amb escoltar: van prendre la paraula per reclamar més informació sobre per què canviar d’una comarca a l’altra i sotmetre aquesta petició a un referèndum.

Diversos intents de segregar-se en l’última dècada La reivindicació de segregar Torà i Biosca de la Segarra es va iniciar el març del 2010, quan Torà va iniciar un procediment de canvi de comarca per passar al Solsonès. Un mes més tard va fer el mateix Biosca. El tema va quedar aparcat aquell any amb la llei de Vegueries, que va canviar el procediment d’adscripció. El 2014 la Generalitat va portar a Madrid les sol·licituds de Torà i Biosca per sotmetre-ho a consulta. Madrid s’hi va negar i va passar la decisió al Parlament.

tracking