SEGRE

TRIBUNALS MENORS

A judici una cangur per deixar la nena que cuidava a un pederasta

La Fiscalia sol·licita sengles penes de 6 anys de presó per a la dona i el presumpte abusador || Els tocaments haurien ocorregut en almenys 3 ocasions a Bellvís

Concentració ahir al Rectorat per la vaga feminista del 8-M.

Concentració ahir al Rectorat per la vaga feminista del 8-M.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Posar-se d’acord amb un pederasta per facilitar que l’home pogués fer tocaments a una nena de sis anys que cuidava a Bellvís. Això és el que va fer, segons la Fiscalia, una dona que dilluns vinent serà jutjada a l’Audiència de Lleida al costat del presumpte pederasta. El Ministeri Públic sol·licita que tots dos acusats siguin condemnats a una pena de sis anys de presó i uns altres vuit anys de llibertat vigilada per un delicte continuat d’abusos sexuals a menors de 13 anys.

Els diversos tocaments a la nena, segons l’escrit d’acusació de la fiscal, van tenir lloc en almenys tres ocasions diferents en aquesta localitat del Pla d’Urgell, concretament els dies 2, 5 i 9 de març de l’any 2015. La dona era la cangur d’una nena de sis anys i, segons la Fiscalia, “posada en previ i comú acord amb l’acusat, va portar la perjudicada a la terrassa d’un bar i la va deixar en mans de l’acusat, tot i conèixer la naturalesa del contacte físic que aquest anava a realitzar sobre la menor, i romanent als voltants per tal de realitzar tasques de vigilància”. El Ministeri Públic també considera que “l’acusat, amb ànim d’obtenir satisfacció sexual”, va realitzar els tocaments en tres ocasions diferents i “en presència de l’acusada”. Els abusos s’haurien comès a la terrassa d’un bar del mateix poble i el suposat pederasta els feia després de posar-se la nena a la falda.

Es van produir en tres ocasions a la terrassa d’un bar mentre la dona vigilava, segons la Fiscalia

El tribunal els jutjarà per un delicte continuat d’abusos sexuals a menors, en el cas de l’home en concepte d’autor i en el de la cangur, com a cooperadora necessària. Per aquesta raó, sol·licitarà que se’ls imposi sengles condemnes de sis anys de presó i uns altres vuit anys de llibertat vigilada. Cap dels acusats no té antecedents.

D’altra banda, una vintena de persones es van concentrar ahir a la nit davant del Rectorat de la Universitat de Lleida en una concentració prèvia a la vaga feminista del 8 de març.

Noves crítiques a la sentència sobre una discapacitada ? El Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya va manifestar ahir la seua “total disconformitat i indignació” amb la sentència de l’Audiència de Lleida que condemna a només dos anys de presó per la violació d’una jove amb discapacitat al considerar que la víctima no es va resistir amb prou contundència, com va avançar SEGRE dimecres. El col·legi evidencia “la doble discriminació que pateixen les dones amb discapacitat” i reclama “una major consciència”. Per la seua part, l’Associació de Paràlisi Cerebral de Tarragona també es va afegir ahir a la repulsa d’aquesta sentència d’altres entitats i va criticar la “falta de sensibilitat i humanitat” de la justícia. El conseller de Treball, Assumptes Socials i Famílies, Chakir el Homrani, va tornar a mostrar ahir el seu rebuig a la sentència.

tracking