SEGRE

ENSENYAMENT FORMACIÓ

Mil nens aprenen a esquiar a les estacions de Lleida

De 22 centres de comarques de muntanya i Aran al Programa Esport Blanc Escolar || Ahir es va inaugurar el curs a Port Ainé

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de 1.012 alumnes de tercer i quart de Primària pertanyents a 22 centres entre escoles públiques i concertades de les comarques de muntanya de Lleida i Aran participen aquest any al programa Esport Blanc Escolar, que arriba a la sisena edició. El representant de la secretària general de l’Esport a Lleida, Joan Segura, va inaugurar ahir a Port Ainé la campanya que es va posar en marxa fa tres setmanes. Durant el curs anterior hi van participar un total de 909 nens. S’emmarca dins del Pla Estratègic d’Esports d’Hivern de Catalunya, el principal objectiu del qual és impulsar els nens en la iniciació i el coneixement dels esports d’hivern a les pistes lleidatanes. La novetat d’aquest any és que hi participen tant escoles públiques com concertades, com és el cas de l’escola La Salle de La Seu i Maria Immaculada de Tremp. Consta de 8 sessions que es duen a terme durant el segon trimestre del curs i està integrat al programa d’educació física en horari lectiu. Es divideixen en 3 d’esquí nòrdic, 3 d’alpí i 2 de snowboard.

Per segon any, tindrà lloc la Graduació de neu, encontre de clausura en el qual els joves de quart demostren tot allò que han après. L’esquí és assignatura obligatòria per a 2.481 alumnes de Catalunya, incloent-hi Barcelona, Girona i el Solsonès.

Vint-i-cinc nens de l’Escola La Closa d’Esterri, ahir a Port Ainé, on es va presentar la campanya.

Vint-i-cinc nens de l’Escola La Closa d’Esterri, ahir a Port Ainé, on es va presentar la campanya.P.A.

tracking