SEGRE

Condemnat a 45 anys de presó l'assassí dels dos rurals d'Aspa

Vint-i-dos anys per cada delicte d'assassinat i un per tinença il·lícita d'armes

Ismael Rodríguez Clemente, ahir custodiat pels Mossos d’Esquadra, després d’escoltar el veredicte del jurat a l’Audiència de Lleida.

Ismael Rodríguez Clemente, ahir custodiat pels Mossos d’Esquadra, després d’escoltar el veredicte del jurat a l’Audiència de Lleida.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutge de l'Audiència Lleida ha imposat una condemna de 45 anys de presó per a Ismael Rodríguez Clemente, l'assassí dels agents rurals de Lleida Xavier Ribes, de 43 anys, i David Iglesias, de 39, al vedat de caça d’Aspa el 21 de gener del 2017. El magistrat ha decretat una pena de 22 anys per cada delicte d'assassinat i un any per tinença il·lícita d'armes.

No obstant això, tal com s'explica a la sentència, el temps que l'acusat romandrà a la presó no podrà excedir de 40 anys, ja que es tracta del màxim de compliment efectiu de la condemna.

A més haurà de pagar una multa de 1.080 euros per un delicte contra la fauna corresponent a una multa de sis mesos amb una quota de diària de sis euros. En concepte de responsabilitat civil, Rodríguez haurà d'indemnitzar les famílies de les dues víctimes amb un total d'1.077.473,28 euros.

El jutge també ha imposat 9 mesos de presó per a l'amic de l'acusat, propietari de l'escopeta del crim, així com un any i nou mesos retirada de la tinença i l'ús d'armes.

La condemna arriba després que el jurat popular declarés l'acusat culpable de dos assassinats amb traïdoria. Els set homes i les dos dones que van formar part del jurat van considerar provat que les víctimes, que van rebre dos trets cada una en zones vitals, no van poder defensar-se, ja que no anaven armats i ni tan sols van poder accionar el botó d’emergències del seu walkie-talkie.

Després de conèixer la decisió del jurat, la Fiscalia va modificar la seua petició, que va rebaixar lleugerament, per la qual cosa va sol·licitar una condemna de gairebé 46 anys de presó per al caçador de 30 anys per dos delictes d’assassinat, en concurs ideal amb el d’atemptat a l’autoritat (22 anys i cinc mesos per cada un), un delicte de tinença il·lícita d’armes (1 any de presó) i una multa de 2.880 euros per un delicte contra la fauna i la flora (per no pagar l’accés al vedat). D’aquesta forma, el Ministeri Públic va rebaixar la seua petició inicial de 48 anys de presó després que el jurat només veiés provada la traïdoria, però no que matés els rurals per encobrir altres delictes (la llicència caducada), i tingués en compte l’atenuant de confessió. Per la seua part, l’acusació particular, de les famílies de les víctimes, va mantenir la seua petició de 51 anys de presó, igual que les acusacions populars dels Agents Rurals i de la Federació Catalana de Caça. D’altra banda, la defensa va sol·licitar per a Rodríguez un total de 40 anys i mig de presó: 20 anys per cada assassinat i sis mesos per la tinença il·lícita d’armes.

tracking