SEGRE

TRIBUNALS ABUSOS A MENORS

El presumpte pederasta de Bellvís, de 87 anys, al tribunal: “Jo no en sé res”

L’ajornen per conèixer el seu estat mental

El judici se celebra a l’Audiència de Lleida.

El judici se celebra a l’Audiència de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“No en sé res de res”, “no em pregunti gaires coses” i “estic cec i no puc caminar”. Aquestes són algunes de les desconcertants respostes que va dir ahir davant de l’Audiència de Lleida el senyor de 87 anys acusat de fer tocaments a una nena de sis anys a Bellvís l’any 2015. Va ser a l’inici d’un judici que el tribunal va decidir ajornar fins a conèixer l’estat mental de l’acusat, que va en cadira de rodes i serà sotmès a un nou examen forense. L’última valoració mèdica, de l’any passat, només alertava d’un lleu deteriorament cognitiu a causa de l’edat. La Fiscalia es va oposar a l’ajornament ja que considerava que l’actitud de l’acusat “no és més que una estratègia”. Tampoc ho havia sol·licitat el seu advocat, que es va mostrar sorprès pel que havia succeït.

La vista va començar amb més d’una hora de retard per l’absència d’una traductora de romanès per assistir l’acusada, que era la cangur de la víctima i que va seguir el judici per videoconferència des d’un jutjat de Romania. Finalment, el tribunal va decidir ajornar la sessió fins al pròxim 11 de març. Abans haurà de determinar l’estat mental de l’acusat.

L’acusada, que era la cangur de la nena, va seguir el judici des d’un jutjat de Romania

La Fiscalia sol·licita sengles penes de sis anys de presó i vuit anys de llibertat vigilada per a la dona i el presumpte abusador. Els tocaments, segons el Ministeri Públic, van tenir lloc en almenys tres ocasions. La dona era la cangur d’una nena de sis anys i, “en previ i comú acord” amb el presumpte pederasta, “va portar la perjudicada a la terrassa d’un bar i la va deixar en mans de l’acusat, sabent la naturalesa del contacte físic que aquest faria a la menor”, i es va quedar al lloc “metre feia tasques de vigilància”.

tracking