SEGRE

MUNICIPIS MINES

Knauf ha extret 15.000 tones de guix a Ribera d'Urgellet en tres anys

Balanç des que va iniciar l’activitat, i l’ajuntament ha ingressat 90.000 euros

Knauf va construir l’accés des de l’N-260 fins a la planta.

Knauf va construir l’accés des de l’N-260 fins a la planta.C.SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La multinacional alemanya establerta a Guixers Knauf, dedicada a la producció de plaques de guix laminat, disposa des de l’any 2013 de l’autorització per extreure guix a la vall de Tost, al municipi de Ribera d’Urgellet. Amb una concessió a trenta anys sobre una superfície de quaranta hectàrees, la planta extreu una mitjana de 5.000 tones anuals, segons el responsable de la firma, Juan Manuel Fidalgo. Els dos primers anys van construir el camí d’accés a la planta i en els tres següents s’han extret al voltant d’unes 15.000 tones. Knauf va firmar un conveni amb l’ajuntament per mitigar l’efecte que pogués tenir la planta a la vall. Segons el document, el consistori ha ingressat fins ara 90.000 euros que han estat invertits íntegrament “en intervencions de millora i de manteniment dels pobles de la vall” de Tost, tal com va apuntar l’alcaldessa, Josefina Lladós.

La firma va abonar un pagament de 60.000 euros i l’any 2015 en va ingressar 30.000 més. L’equip de govern es troba ara en negociacions per fixar la fórmula de pagament a partir d’aquest any. El conveni estipula que Knauf ha d’ingressar 1.000 euros al mes durant els anys de la concessió. Lladós va explicar per la seua banda que les últimes obres han permès que es pavimentin dos carrers del nucli de Torà. Va destacar la importància d’aquests ingressos extres, que “permeten fer un bon manteniment” del territori. El pressupost del municipi per aquest 2019 és de 790.000 euros.

Val a recordar que durant la tramitació urbanística, veïns de la vall van crear la plataforma Salvem Tost i van plantar cara, juntament amb ecologistes, al projecte. Denunciaven la proliferació de l’activitat d’extracció al municipi i de les conseqüències d’“impacte sonor, paisatgístic i el trànsit de camions”.

tracking