SEGRE

MEDI AMBIENT ESCOMBRARIES

Multes i treballs socials per no reciclar al Segrià

Sancions de fins a 3.000 euros a Alfarràs || Els primers infractors d’Almenar fan tasques per a la comunitat

Imatge d’un dels primers dies del porta a porta a Afarràs.

Imatge d’un dels primers dies del porta a porta a Afarràs.C.C.S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Alfarràs multa des d’aquesta setmana els veïns que no reciclin amb la recollida d’escombraries porta a porta i deixin les bosses a les papereres, a la via pública o que no compleixin les instruccions del servei. Les sancions oscil·len entre els 750 i els 3.000 euros, en funció de la infracció i complint així l’ordenança de convivència i civisme que es va aprovar el 2013. Mentrestant, a Almenar, els tres primers infractors identificats (que deixaven les escombraries als afores del municipi) han fet treballs per a la comunitat i s’han encarregat de netejar les zones on deixaven les bosses a canvi de no pagar les multes per no complir amb la recollida domiciliària d’escombraries.

L’alcalde d’Alfarràs, Kleber Esteve, va explicar ahir que “quan va començar el nou servei de recollida, a mitjans de novembre, es va donar un termini d’adaptació de tres mesos”. Ara el consistori multarà aquells veïns que no reciclin correctament. Esteve va admetre que “hi ha persones que no fan la recollida de forma adequada” i va assegurar que des del consistori investigaran les bosses per trobar-ne els propietaris i poder iniciar el procés per aplicar les multes. Per la seua part, l’alcaldessa d’Almenar, Teresa Malla, va apuntar que els habitants d’uns vint-i-cinc habitatges no han recollit encara els cubells per a la recollida porta a porta, per la qual cosa demanaran a aquests veïns que els expliquin on dipositen les bosses d’escombraries. És el primer pas abans d’iniciar processos sancionadors o de plantejar possibles treballs a la comunitat.

La recollida selectiva es dispara fins al 89% al Segrià La recollida porta a porta en vint-i-dos municipis del Segrià, que es va començar a desplegar l’1 d’octubre de l’any passat, ha provocat que el reciclatge es dispari fins al 89%. Aquest és el cas de Montoliu de Lleida, Seròs, Soses i Sudanell, encara que a les altres poblacions els índexs també són superiors al 80%. Aquestes dades contrasten amb el 20% de reciclatge dels últims anys. Així mateix, la recollida selectiva també ha augmentat als altres quinze municipis que van optar per les illes de contenidors. Per aquesta raó, el consell del Segrià s’estalviarà més de 10.000 euros al mes, que deixarà de pagar en concepte del cànon d’escombraries.

tracking