SEGRE

MUNICIPIS PRESSUPOSTOS

Alcarràs dóna llum verda a comprar la casa de Macià a Vallmanya

El pressupost inclou una partida de 35.000 euros per a un primer pagament al propietari || Aprovat dijous, ascendeix a 9,8 milions i preveu renovar l’enllumenat

Imatge d’arxiu de la casa de Macià a Vallmanya.

Imatge d’arxiu de la casa de Macià a Vallmanya.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament d’Alcarràs negocia la compra de la casa a Vallmanya de la família del president de la Generalitat Francesc Macià, ara en mans d’un particular. Per fer-ho ha reservat una partida de 35.000 euros al pressupost municipal per a un primer pagament aquest any. L’adquisició d’aquest immoble, abandonat i greument deteriorat, va ser objecte de preguntes de l’oposició al ple que es va celebrar dijous. L’alcalde d’Alcarràs, Miquel Serra (ERC), va afirmar al ple que han recorregut a la direció general de Patrimoni de la Generalitat per buscar recursos per rehabilitar la casa de Macià i l’antic pou de gel. Així mateix, va defensar la necessitat de comprar en primer lloc l’habitatge perquè “no podem invertir-hi ni demanar subvencions per rehabilitar-lo si no és de propietat municipal”. “La casa de Macià és molt important per a nosaltres”, va subratllar Serra, i va indicar que esperen tancar en breu un tracte amb el propietari, que implicaria pagaments en diverses anualitats per una quantia que encara està pendent de determinar. La compra haurà d’incloure una superfície d’unes dos hectàrees de terrenys i el recinte de l’antiga escola. Una vegada passi a ser patrimoni municipal, el consistori espera consolidar i rehabilitar la casa en diversos anys. Per la seua part, el portaveu del grup de PDeCAT, Jordi Janés, va advertir que el deteriorament de l’edifici farà necessària una elevada inversió per consolidar-lo i va apuntar que, una vegada l’ajuntament el compri, “en serà responsable”. La decisió de comprar-lo arriba després d’esperar que el propietari presentés el seu propi projecte de rehabilitació. El pressupost municipal és de 9,8 milions i es va aprovar amb els vots a favor d’ERC i en contra del PDeCAT. L’edil del PP no hi va assistir i el de Sempre Alcarràs es va absentar de la sessió. És un 12% més que el del 2018, per la previsió d’invertir gairebé un milió a substituir l’enllumenat per fanals led. El 75% procedirà d’ajuts i suposarà un estalvi de 80.000 € a l’any. Serra va subratllar que aquesta inversió “s’amortitzarà en només dos anys”.

Ascendeix a 1,2 milions d’euros, un 3,7 per cent més que els del 2018 i preveu diverses inversions en l’electrificació de la zona del Saladar, rehabilitació d’espais municipals, conservació de patrimoni, adquisició de finques i continuar amb la millora de la xarxa d’aigua potable per evitar crítiques com les de dies passats que qüestionaven la potabilitat.

Puigverd aprova el pressupost a l’abstenir-se tota l’oposicióL’ajuntament de Puigverd de Lleida va aprovar dijous el pressupost d’aquest any amb tres vots a favor, els de PDeCAT i ARA, a l’equip de govern, i cinc abstencions de l’oposició (tres del PSC, un de Moviment d’Esquerres Mes, ja que l’exalcalde Benjamin Bosch no hi va assistir) i l’edil no adscrita).

tracking