SEGRE

INFANTESA ACOLLIDA

"És inadmissible que hi hagi nens MENA durant dies en una comissaria"

Primera jornada sobre els Menors Estrangers No Acompanyats a Lleida

Moment de la taula redona sobre seguretat ean les jornades sobre els MENA celebrada ahir.

Moment de la taula redona sobre seguretat ean les jornades sobre els MENA celebrada ahir.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El CaixaForum de Lleida va acollir ahir la primera Jornada Sobre Menors Estrangers No Acompanyats (MENA) celebrada a la ciutat, organitzada per l’Associació Internacional de Policia i l’empresa lleidatana de seguretat privada Grup Seven.

La conferència inaugural va anar a càrrec de dos integrants de Creu Roja Andalusia, que van explicar la seua experiència com a primers receptors d’aquests menors a les seues costes. Posteriorment, una taula redona formada pel director del centre d’acollida Sant Joan de Déu d’Almacelles, Marc Febas; el professor de la UdL Xavier Pelegrí, i el director de Treball i Assumptes Socials a Lleida, Joan Santacana, va tractar els aspectes socials que genera en les persones el fenomen MENA. Tot seguit va tenir lloc una altra taula redona sobre seguretat. Hi van participar el director de l’oficina d’atenció ciutadana del Segrià dels Mossos d’Esquadra, Manel Marín, i l’advocat i assessor del Grup Seven, Xavier Prats. Marín va explicar quins són els passos a seguir des que localitzen un menor no acompanyat. “El més difícil és identificar si es tracta realment d’un menor d’edat i esbrinar si existeix algun tipus de registre d’aquesta persona”, va assegurar. A més, va afirmar que el procediment és “molt llarg” i els recursos, “molt escassos”. “El sistema està col·lapsat, és inadmissible que hi hagi nens que hagin de passar diversos dies en una comissaria, abans de ser enviats a un centre d’acollida”, va explicar el policia. Per la seua part Prats, va lloar el treball del personal de seguretat en els centres d’acollida i va assegurar que aquest “genera un clima de pau i confiança” que abans podia no existir.

Finalment, una conferència sobre l’eficàcia dels mètodes de radiodiagnòstic a l’hora d’esbrinar l’edat dels MENA i una xarrada sobre la llei d’estrangeria van tancar les primeres jornades sobre el fenomen MENA a Lleida.

tracking