SEGRE

MEDI AMBIENT RESIDUS

Aran reforçarà la recollida de les escombraries orgàniques

A Baqueira a l’hivern i a Vielha i Baish Aran a l’estiu

Imatge d’arxiu d’un ple del Conselh Generau.

Imatge d’arxiu d’un ple del Conselh Generau.C.G.A.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Val d’Aran reforçarà la recollida de les escombraries orgàniques de les empreses que la generen en més quantitats: Baqueira en els mesos d’hivern i els establiments hotelers i de restauració de Vielha i dels municipis del Baish Aran. El ple del Conselh Generau d’Aran sotmetrà a aprovació dilluns vinent una modificació del contracte amb l’empresa concessionària del servei, Romero Polo, per implantar aquesta mesura després d’una primera prova pilot que va concloure en un resultat satisfactori.

Aquesta ampliació de la recollida és al marge del litigi entre el Conselh i la concessionària sobre la freqüència de la recollida selectiva d’escombraries, que han portat l’empresa a presentar un recurs contenciós administratiu. El síndic, Carlos Barrera, va explicar que les dos parts mantenen contactes per poder assolir un acord. Va assenyalar que la freqüència de la recollida establerta al contracte original s’ha tornat “insuficient” a mesura que els veïns i les empreses s’han afegit al reciclatge i han fet un ús cada vegada més gran dels diferents contenidors de recollida selectiva.

El reforç es concentrarà en grans productors d’escombraries orgàniques després d’una prova pilot

D’altra banda, el ple debatrà també donar de baixa el Conselh de la European Mycological Institute, una entitat europea que es dedica a la promoció de la micologia al considerar que ha deixat d’impulsar el turisme basat en la recol·lecció de bolets, d’interès per a la Val d’Aran.

Un pressupost de més de 29 milions que augmenta un 3,3% El ple del Conselh Generau haurà de debatre també el pressupost per a l’any 2019, que ascendeix a més de 29 milions d’euros i que suposarà un increment del 3,3% respecte al de l’any passat. Els nous comptes se sotmetran a aprovació mentre l’administració aranesa i la Generalitat han reprès les negociacions per poder establir un nou sistema de finançament per a la Val d’Aran. El Conselh espera que això es tradueixi en transferències addicionals, que li permetin desenvolupar les noves competències establertes a la llei del règim especial d’Aran de l’any 2015.

tracking