SEGRE

POLÍTICA PARTITS

JxCat ja prepara les eleccions i la Crida és encara una incògnita

Presentació de la candidatura de Junts per Alcarràs.

Presentació de la candidatura de Junts per Alcarràs.PDECAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El PDeCAT de Lleida prepara el cicle d’eleccions generals, municipals i europees amb la incògnita sobre quin serà el paper que tindrà la Crida, el moviment impulsat per Carles Puigdemont i que propugna donar protagonisme a candidats independents, al davant dels membres del partit. La forma a què la Crida ha d’integrar-se a les candidatures i quin pes ha de tenir-hi és objecte de discrepàncies en el si de la formació política, tant a Lleida com a la resta de Catalunya: la proposta de Puigdemont té tant partidaris com detractors.

D’altra banda, la preparació de llistes per a les municipals avança a nivell d’agrupacions locals i comarcals. A Alcarràs, la formació va presentar dijous a la nit la candidatura encapçalada per l’ara regidor Jordi Janés. Optarà a l’alcaldia sota la marca electoral Junts per Alcarràs, derivada de Junts per Catalunya i que el partit utilitzarà en altres municipis. L’acte a Lo Casino va començar precisament amb un vídeo en el qual Puigdemont expressa el seu suport a la llista.

Quant a les eleccions al Congrés i al Senat, el PDeCAT encara no ha anunciat els candidats per Lleida. Toni Postius no optarà a revalidar l’escó com a diputat per Lleida que va aconseguir a les eleccions del 2016.

Un primer candidat per a la llista al Congrés

Reagrupament, integrada al PDeCAT, presenta Josep Felip, jurista i secretari municipal, com a candidat per encapçalar la llista del partit per al Congrés per Lleida. És el primer que es postula per ocupar aquesta posició i fonts de la formació van indicar que tota la militància pot fer-ho. Hi haurà primàries per seleccionar candidats a totes les comarques.

tracking