SEGRE

URBANISME INFRAESTRUCTURES

Adif preveu obres per consolidar el talús situat al costat de la via a Raimat

A requeriment de la Paeria, després de les denúncies de veïns d’esquerdes a les cases

El talús que separa la via del tren, a una cota inferior, de les cases del carrer Formigó de Raimat.

El talús que separa la via del tren, a una cota inferior, de les cases del carrer Formigó de Raimat.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (Adif) emprendrà aquest any una actuació per “consolidar el talús” al costat de la via del tren a Raimat, ubicat just al costat de la part posterior d’uns habitatges del carrer Formigó. Els residents d’onze cases d’aquest vial denuncien des de fa anys l’aparició d’esquerdes en les seues propietats, que atribueixen a l’estat deficient del terraplè que separa la via ferroviària de la línia Barcelona-Lleida-Saragossa del carreró on hi ha els seus domicilis.

La Paeria va ordenar el novembre passat a Adif que efectués obres al talús per garantir “la seguretat de les persones i els béns”, com va publicar aquest diari, i un portaveu d’Adif va afirmar la setmana passada que ja estan efectuant “inspeccions i estudis topogràfics per poder elaborar la proposta d’actuació”. No obstant, va remarcar que actualment “la seguretat del transport ferroviari (per aquesta via) està garantit”, així com l’“estabilitat i integritat del talús”. Segons ha pogut saber aquest diari, Adif té catalogat amb un nivell de risc mitjà aquest terraplè, que té uns quinze metres d’altura des del nivell dels immobles fins al de la via.

Un tècnic municipal va constatar a finals del mes d’octubre problemes d’estabilitat del talús, i va certificar que aquesta situació va provocar despreniments que al seu torn es van traduir en l’afectació de murs i paviments i l’aparició de diverses esquerdes. De fet, fa al voltant d’una dècada que alguns residents al carrer Formigó batallen amb Adif, el Govern central i l’ajuntament per aconseguir una solució definitiva. Així mateix, la presidenta de l’entitat municipal descentralitzada de Raimat, Eva Horcajada, ha destacat en diverses ocasions que el talús al costat de la via del tren està cada vegada més degradat i que els episodis de fortes pluges agreugen la situació.

tracking