SEGRE

ADMINISTRACIÓ PRESSUPOSTOS

Tretze milions al Segarra-Garrigues i sis més per al tren de la Pobla

Dins de la inversió de més de 88 milions al pressupost de la Generalitat per al 2019 || Inclou la compra d’un tercer tren per evitar que se suspengui el servei

La remodelada estació de la Pobla que es va poder visitar dins de la jornada de portes obertes.

La remodelada estació de la Pobla que es va poder visitar dins de la jornada de portes obertes.FGC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El projecte de pressupost de la Generalitat per al 2019 inclou partides per valor de 13,2 milions d’euros per a la xarxa secundària de reg i altres actuacions al Segarra-Garrigues. També reserva més de sis milions per a la línia ferroviària Lleida-la Pobla de Segur. Aquests fons formen part dels més de 88 milions d’inversió previstos per a Lleida per aquest any (vegeu SEGRE d’ahir).

Les partides per a aquestes infraestructures formen part de les inversions que la Generalitat qualifica com a “no territorialitzables”. És a dir, que no poden circumscriure’s a un únic municipi. En el cas del Segarra-Garrigues, hi ha una partida de 12,3 milions per a “actuacions no territorialitzables”, una altra de 500.000 euros per a la comarca de les Garrigues i una altra de 387.200 per a actuacions a l’Urgell. Aquestes s’afegeixen als més de tres milions per millorar els hàbitats esteparis, un fet necessari per complir les sentències del Tribunal Europeu i posar fi al litigi amb la UE.

Pel que fa a la línia de la Pobla, la major part dels diners, cinc milions d’euros, correspon a la compra aquest any d’un tercer tren. El pressupost preveu també un altre pagament d’un milió el 2020 per a l’adquisició d’aquest comboi, que se sumarà als dos que Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) fa servir en aquesta línia.

Amb aquest tercer tren, l’empresa pública de la Generalitat espera evitar les suspensions al servei que obliguen a fer servir autocars amb motiu de reparacions o revisions, tal com va passar just ahir mateix.

Les cooperatives critiquen el “baix pes” d’Agricultura La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) va criticar ahir el “baix pes” que, segons el parer de l’entitat, té el departament d’Agricultura als pressupostos de la Generalitat per aquest 2019. En aquest sentit, l’FCAC va argumentar que “dels 1.715 milions d’augment global, només 16 milions corresponen a polítiques agràries” i va estimar que la pujada serà del 5,3% per a la conselleria d’Agricultura, un percentatge inferior al 7,4% de creixement en el pressupost total.

tracking