SEGRE

SUCCESSOS JUSTÍCIA

Declaren inimputable un acusat d'abusar d'una nena a Bellvís

L’Audiència de Lleida descarta portar-lo a judici al confirmar que pateix un trastorn mental || El judici seguirà dilluns contra l’altra acusada, que cuidava la menor

El judici tindrà lloc dilluns vinent a l’Audiència de Lleida.

El judici tindrà lloc dilluns vinent a l’Audiència de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència de Lleida no podrà jutjar l’ancià de 87 anys acusat de fer tocaments a una nena de 6 anys a Bellvís, al Pla d’Urgell, al declarar-lo inimputable pel seu estat mental. Els metges forenses han tornat a sotmetre’l a una valoració després de sol·licitar-ho el tribunal i han constatat un deteriorament cognitiu a causa de la seua edat, estat que, segons fonts pròximes, empitjora quan és citat a declarar davant del jutjat. Per aquesta raó, les parts personades en el cas van acceptar que finalment no sigui enjudiciat per aquests fets, pels quals la Fiscalia sol·licitava una condemna de sis anys de presó i vuit anys de llibertat vigilada.

Per aquests fets ara només haurà de respondre l’altra acusada, una dona que treballava com a cangur de la menor, que està previst que declari el pròxim dilluns 11 de març a l’Audiència de Lleida des de Romania a través de videoconferència. Per a ella, el Ministeri Públic sol·licita la mateixa condemna que per al presumpte pederasta, sis mesos de presó per un delicte continuat d’abusos sexuals a una menor de 13 anys.

La cangur de la nena la portava a la terrassa d’un bar amb el presumpte pederasta mentre vigilava

Els tocaments, segons l’escrit de la Fiscalia, van tenir lloc en almenys tres ocasions durant el 2015. La dona era la cangur d’una nena de sis anys i, “posada en previ i comú acord” amb el presumpte pederasta, “va portar la nena a la terrassa d’un bar deixant-la en mans de l’acusat, coneixent la naturalesa del contacte físic sobre la menor”, i es va quedar al lloc “realitzant tasques de vigilància”.

En la primera vista, celebrada el passat 11 de gener, l’Audiència Provincial va haver d’ajornar el judici fins a valorar l’estat mental de l’acusat, que finalment no serà jutjats per aquests fets. En aquella ocasió, ja va assenyalar que ell no en sabia res. A més, la vista va registrar retards per la falta d’una traductora de romanès, que haurà d’assistir l’acusada en el judici que es reprendrà a l’Audiència dilluns vinent a les dotze del migdia.

Les denúncies per abusos sexuals pugen un 24% a Lleida el 2018 Les denúncies per violació han augmentat un 15,4% en l’últim any a Lleida, amb 30 casos coneguts pels cossos policials el 2018. L’any anterior es van denunciar 26 casos d’agressió sexual amb penetració a les comarques de Ponent. Segons el balanç de criminalitat del ministeri de l’Interior, les denúncies per delictes sexuals han experimentat un augment del 24% l’últim any, al passar de 129 casos a 160 el 2018. La setmana passada, l’Audiència va acollir un judici contra un veí d’Arbeca acusat de maltractar la seua dona, la qual també l’acusa de violar-la. En aquest cas, la Fiscalia no considera acreditat els fets, per la qual cosa sol·licitava una condemna d’un any de presó per maltractament, mentre que l’acusació elevava la petició de condemna a deu anys de presó.

tracking