SEGRE

REG INFRAESTRUCTURES

Converteixen una vella pedrera en bassa de reg amb energia solar

Els regants han iniciat obres i esperen ajuts per poder acabar-les

L’antiga pedrera, parcialment plena d’aigua a Alguaire.

L’antiga pedrera, parcialment plena d’aigua a Alguaire.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una antiga pedrera es convertirà en una bassa de reg. Emmagatzemarà aigua per a la comunitat de regants de Fenollet, que forma part de l’Aragó i Catalunya i que engloba uns seixanta agricultors. Són els propietaris de poc més de 500 hectàrees dedicades al cultiu de farratges i cereals entre els termes municipals d’Alguaire i Almenar. Han dut a terme ja les primeres obres i esperen rebre subvencions per poder completar-les.

El projecte inclou un parc de panells solars per subministrar electricitat als sistemes de bombatge, una cosa que han començat a adoptar altres regadius lleidatans.

Emmagatzemar aigua de filtracions i excedents de reg en previsió de sequeres és l’objectiu

L’antiga explotació minera haurà d’emmagatzemar més de 230.000 metres cúbics d’aigua. El seu objectiu, segons la documentació que els promotors han presentat a la Generalitat de Catalunya, és recollir cabals procedents de “filtracions d’aigua d’altres basses que tenen una impermeabilització deficient” i també d’“excedents de regs” per augmentar les reserves davant d’episodis de sequera.

Els treballs executats fins ara inclouen la instal·lació de la canonada per connectar la futura bassa amb la xarxa de regadiu i part del revestiment de l’antiga pedrera.

tracking