SEGRE

DROGUES TRÀFIC

Troben a Torà una plantació de 'maria' en una nau antiga

La droga es trobava en aquest immoble.

La droga es trobava en aquest immoble.X.SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra van efectuar ahir un escorcoll a l’interior d’una antiga nau industrial de Torà que està ubicada a la carretera de Palouet on van trobar una plantació indoor de marihuana. De resultes de l’actuació van ser detinguts tres homes. Es tracta de l’antiga fàbrica Ruyalplast, que durant la dècada dels anys vuitanta de la centúria passada es dedicava a la producció de productes dedicats a l’automoció. Fa un temps va ser llogada per persones d’orígen asiàtic amb el pretext d’utilitzar-la com a magatzem de productes tèxtils procedents de la Xina. La nau disposava d’un transformador elèctric propi i de proveïment d’aigua.

Segons van comentar ahir veïns de Torà, al lloc no es veia cap activitat. Tanmateix, l’alerta va saltar fa unes setmanes quan el transformador de la nau va començar a fer llampecs fins que es va fondre, possiblement a causa d’una sobrecàrrega.

A l’interior de la nau els Mossos van trobar amb una compartimentació que dibuixava un gran cub aïllant de fusta i a dins hi havia la plantació, de la qual encara no es coneixen els detalls de la magnitud. L’alcalde de Torà, Magí Coscollola, va manifestar ahir que desconeixia l’activitat a l’interior de la fàbrica fins que no va tenir lloc l’incendi del transformador, moment en què es va contactar amb el seu propietari per saber què passava.

Augmenta el pirateig de llum per aquesta causa Les denúncies per connexions il·legals a la llum, aigua i gas s’han disparat en els últims anys a Ponent, la gran majoria relacionades amb els cultius de marihuana. Els Mossos d’Esquadra van rebre l’any passat un total de 54 denúncies per defraudació del fluid elèctric i anàlegs. L’últim decomís de marihuana d’aquestes característiques es va produir el mes passat en una nau industrial abandonada a l’Horta de Lleida, en la qual els Mossos d’Esquadra van confiscar més de 500 quilos d’aquesta droga.

La droga es trobava en aquest immoble.

La droga es trobava en aquest immoble.X.SANTESMASSES

tracking