SEGRE

CERTÀMENS FIRES

Èxit de vendes i públic a la Fira del Trumfo de Solsona

Més de 50 estands al certamen

El concurs de pelar patates va atreure nombrós públic.

El concurs de pelar patates va atreure nombrós públic.C.C.S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fira del Trumfo i la Tòfona de Solsona va congregar ahir nombrós públic a la plaça del Camp de la capital. Van participar-hi mig centenar d’expositors, dels quals prop d’una desena eren de patates autòctones de la comarca i de trufa. La majoria ofereixen productes de proximitat i artesans. Un dels actes que més curiosos va congregar va ser el concurs de pelar patates.

Entre les principals novetats del certamen destaca que els visitants poden comprar trufa envasada i recollida a la comarca. Es tracta de la producció d’una de les finques tutelades pel Centre Tecnològic Forestal de Catalunya. Malgrat que la temporada ha estat irregular per als productors depenent de la zona, ja que alguns asseguren que les pluges han estat beneficioses mentre que d’altres consideren que han estat perjudicials, les vendes de trumfo van ser considerables tant per part dels visitants de la comarca com de poblacions pròximes.

La Fira també ofereix degustacions gastronòmiques en les quals participen establiments i restaurants de la capital elaborant plats, a banda de maridatges amb vi. També hi ha tallers i activitats per als més petits.

tracking