SEGRE

AIGÜES REGADIU

El Canalet torna a regar avui del Segarra-Garrigues

Acord pel qual serà una altra col·lectivitat del canal || El pacte, firmat a la CHE, posa fi a un litigi que va acabar al jutge

Imatge d’arxiu d’una assemblea de regants del Canalet.

Imatge d’arxiu d’una assemblea de regants del Canalet.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els regants del Canalet de Tàrrega tornaran a regar a partir d’avui amb aigua procedent del canal Segarra-Garrigues. Així ho van acordar ahir responsables del Canalet i del Segarra-Garrigues en una reunió a la seu de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) a Saragossa que va servir per firmar l’acord segons el qual el Canalet passa a ser una col·lectivitat més del Segarra-Garrigues i deixa de proveir-se del Canal d’Urgell. Aquest acord s’ha de ratificar a les assemblees de les respectives comunitats a principis del mes d’abril, segons va explicar ahir el vicepresident del Canalet, Justo Minguella, que es va mostrar satisfet amb l’acord. Aquest diari va intentar contactar sense èxit amb el president de la Comunitat de Regants del Segarra-Garrigues, Josep Maria Jové.

Per iniciar la campanya de reg 2019, a la reunió d’ahir també van firmar un conveni provisional de dos mesos, pendent de la ratificació definitiva de les dos assemblees, segons el qual avui les terres de l’àmbit del Canalet tornaran a proveir-se del Segarra-Garrigues. Aquest dimarts les basses del Canalet s’ompliran d’aigua del canal. El Canalet ja es va proveir de l’aigua del canal Segarra-Garrigues els anys 2012 i 2013 si bé va deixar de fer-ho per diferències sobre el preu de l’aigua i fins i tot van arribar a judici. Històricament s’ha proveït de l’Urgell en precari.

tracking