SEGRE

MUNICIPIS EQUIPAMENTS

Fraga comptarà amb un nou centre d'FP que construirà el Govern d'Aragó

Per cobrir la demanda de mà d’obra de les empreses, cedirà una finca municipal

Els treballs de la finca on anirà la nova residència.

Els treballs de la finca on anirà la nova residència.A.F.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Fraga va iniciar ahir els treballs per enderrocar immobles que estiguin en desús, netejar i adequar una parcel·la de 14.000 metres quadrats dedicada a equipaments a la zona de Regions. La meitat aniran destinades a acollir la futura residència geriàtrica (vegeu el desglossament), mentre que els altres 7.000 metres quadrats se cediran a la conselleria d’Educació del Govern d’Aragó perquè hi construeixi un nou Centre de Formació Professional, segons va anunciar ahir l’alcalde, Miguel Luis Lapeña. La capital ja compta amb un centre d’FP a l’IES Baix Cinca que ofereix graus d’Administratiu, Comptabilitat, Màrqueting i Publicitat, però que s’ha quedat petit per a les necessitats dels joves. L’objectiu és que les obres puguin començar l’any 2022 i, de fet, el consistori i el govern aragonès ja han iniciat les converses perquè el projecte fructifiqui.

Lapeña va incidir que d’aquí a pocs anys farà falta més mà d’obra qualificada a les empreses fragatines, en part, gràcies a l’expansió industrial que ha suposat la construcció de la Plataforma Logística, que ja acull deu empreses, i a la necessitat de renovar plantilles a les firmes que ja hi ha. Es tractarà d’un Centre de Formació Professional que potenciarà l’FP superior dual, és a dir, els alumnes podran compaginar les classes amb les pràctiques remunerades a les indústries de la localitat. Serà el Govern d’Aragó el que s’encarregui de projectar i construir la nova instal·lació al costat de la caserna de la Guàrdia Civil. Lapeña va remarcar que “és necessari cobrir la necessitat de personal format després de la demanda que ens estan plantejant les empreses, sobretot en aquest moment clau de creixement econòmic”.

Últim pas per abordar les obres de la residència de gent gran

L’adequació de la finca al costat de la caserna de la Guàrdia Civil és el pas previ per a la cessió a la comarca del Baix Cinca, que podrà abordar els treballs de la residència per a la tercera edat. Es tracta de 7.000 metres quadrats en els quals es construirà el nou edifici atesa la necessitat de places a la capital. Val a recodar que, al principi, el geriàtric estava previst en una àrea que es troba afectada pel decret d’inundabilitat que va ratificar el Govern de l’Estat a finals del 2016, la qual cosa va obligar a buscar una nova ubicació.

tracking