SEGRE

TRIBUNALS DENÚNCIES

L'Audiència confirma que desallotja els gestors del bar de l'Ateneu de Linyola

Obliga a pagar factures endarrerides a l’arrendatari del cafè i llum verda al

L’Ateneu de Linyola.

L’Ateneu de Linyola.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència Provincial de Lleida ha desestimat el recurs d’apel·lació que van interposar els arrendataris del cafè-bar Ateneu de Linyola contra la sentència del jutjat de primera instància número 2 de Balaguer del 28 d’agost, que va donar llum verda al desallotjament per impagaments. La sentència també obliga a pagar els 1.854 euros de factures pendents acumulades fins a la sentència inicial, així com de posteriors, que segons la Societat Cultural Recreativa Ateneu ascendeixen a 7.250 euros. Així mateix, obliga l’arrendatari a costejar totes les despeses del recurs. Malgrat això, disposa d’un termini de 20 dies, des del 4 de març, per interposar un recurs de cassació o un recurs extraordinari per infracció processal. La mateixa Junta Directiva de l’Ateneu està convençuda que accedirà a entregar la possessió de la finca de forma pacífica i pactada. En el cas que no hi accedissin, i una vegada que la sentència de l’Audiència Provincial sigui ferma, el Jutjat de Primera Instància fixaria una data per abandonar les instal·lacions.

Val a recordar que els socis de l’Ateneu van decidir el 3 de novembre passat i a través d’una votació popular que aquest antic centre cultural es converteixi en un equipament municipal.

En aquest sentit, la Junta actual de l’Ateneu ja ha dut a terme diverses reunions amb el consistori de Linyola amb l’objectiu d’estudiar les diferents fórmules legals per procedir a la compravenda de l’edifici. Tal com es va proposar en la votació, l’equipament serà municipal mentre que la gestió del cafè-bar la mantindrà la societat per un període entre 10 i 15 anys, fins a la devolució total del deute als socis aportacionistes. D’aquesta manera, la sala de ball es convertirà en una sala cultural multifuncional.

tracking